JEDNA OD OMILJENIH DESTINACIJA „ZA PRENOĆITI“ NA PUTU DO GRČKE: Tranzitni turizam u Vranje doveo više stranih nego domaćih turista

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

17. 09. 2024. u 11:17

GRAD Vranje je postao jedna od omiljenih turističkih destinacija "za prenoćiti" na putu do Grčke. Turistički poslanici grada prateći trendove i zahteve tranzitnih turista formiraju i svoje ponude.

ЈЕДНА ОД ОМИЉЕНИХ  ДЕСТИНАЦИЈА „ЗА ПРЕНОЋИТИ“ НА ПУТУ ДО ГРЧКЕ: Транзитни туризам у Врање довео више страних него домаћих туриста

Foto:J.S:

Povećao se broj smeštajnih kapaciteta u smislu soba i apartmana, Muzej kuća Bore Stankovića izaziva i dalje najveće interesovanjeo onih koji prvi put dolaze u ovaj grad, a zanimljivo je da ipak najveću zaradu od turista u tranzitu tokom leta imaju kafane i restorani, jer se Vranje na gastronomskoj turističkoj mapi visoko kotira.

- U julu je ostvareno 5.743 dolazaka, zanimljivo je da je u procentima bila više stranih nego domaćih turista (48,5 odsto domaćih turista i 51,5 odsto stranih), od toga u Vranju 93 odsto, a u Vranjskoj Banji sedam odsto. U avgustu su podaci još bolji jer je ostvareno 6.077 dolazaka 42,7 domaćih i 57,3 stranih turista - kaže za "Novosti" Darko Filipović, član Gradskog veća zadužen za turizam.

Dodaje da grad vrlo pažljivo i posvećeno analizira svaku brojku, i da raduje podatak, da se u julu u odnosu na isti mesec u prošloj godini, beleži povećanje za 10,7 odsto što se tiče broja dolazaka u Vranje, dok je u avgustu na isti mesec lani rast za 25 odsto.

Prema podacima iz lokalne samouprave, od početka 2024. do danas je podneto rekordnih 53 zahteva za kategorizaciju i doneto je ukupno 47 rešenja. Šest zahteva su u obradi.

Kapaciteti

UKUPAN smeštajni kapacitet grada Vranja je 126 objekata od tog broja 101 u Vranju i 25 u Vranjskoj Banji. Ukupno je na raspolaganju 1.271 krevet i 1.554 individualnih ležaja i to u Vranju 1.316 ležajeva i 238 u Vranjskoj Banji.

U Vranju se može noćiti u zavisnosti od izbora smeštajnog kapaciteta od 2.500 dinara po noćenju, pa do 10.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)