VUČEVIĆ PORUČIO: Moramo da očuvamo energetsku stabilnost Srbije

Z. GRUMIĆ

12. 09. 2024. u 14:52

SRBIJA neće imati dovoljno električne energije za nerednih desetak godina na ovom nivou potrošnje i zato je potrebno da krajnje odgovorno donosimo odluke i radimo na tome da našoj državi obezbedimo energetsku stabilnost i nezavisnost, izjavio je premijer Miloš Vučević otvarajući danas u Novom Sadu četvrtu manifestaciju „Electric Vehicles days“.

ВУЧЕВИЋ ПОРУЧИО: Морамо да очувамо енергетску стабилност Србије

Z. Grumić

Pozdravljajući učesnike i goste dvodnevne sajamske priredbe i konferencije, koja je okupila vodeće kompanije iz automobilske industrije, proizvođače komponenti, delova i softvera za električna vozila, kao i inovatore u oblasti punjenja i infrastrukture za električna i hibridna vozila, Vučević je istakao da je danas ključno pitanje našeg razvoja to kako ćemo kao država i društvo da uspešno završimo četvrtu i uđemo u petu industrijsku revoluciju koja je tu neposredno pred nama.

- Vreme je za našu trku za petu industrijsku revoluciju ali ne zato da bismo nekog pobedili, nego da zaštitimo i očuvamo našu državu po pitanju energetske stabilnosti i nezavisnosti – poručio je predsednik Vlade Srbije podsetivši pritom da je „početak trke za budućnost“ i moto ovogodišnje manifestacije.

U tom pogledu moramo u vrlo bliskoj budućnosti da vidimo i odlučimo šta i kako bi trebalo da radimo da imamo dovoljno struje ne za pet decenija nego za narednih osam do deset godina, kazao je Vučević upozorivši na prepreke na toim putu.

- Neko pokušava da nas uvede u začarani krug tvrdnjama da mi ne treba ništa dalje da radimo nego da će se stvari same od sebe rešiti. Kažu da nam nisu potrebni rude ni minerali, niti kamenolomi za izgradnju puteva – naveo je premijer i naglasio da moramo u Srbiji naše prirodne resurse pametno da koristimo radi ekonomskog razvoja ali vodeći pritom računa pre svega o zaštiti zdravlja građana i zaštiti prirodnih dobara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?