OBELEŽEN DAN LESKOVAČKE EKONOMSKE ŠKOLE: Takmičenje studija slučaja povodom 76 godina rada

I. M.

13. 09. 2024. u 15:43

Takmičenjem studija slučaja pet timova iz različitih obrazovnih ustanova, Ekonomska škola „Đuka Dinić“ iz Leskovca obeležila je danas, u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, 76 godina uspešnog rada.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЛЕСКОВАЧКЕ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ: Такмичење студија случаја поводом 76 година рада

foto: GU Leskovac

Čestitajući Dan škole učenicima i zaposlenima, direktorka ove ustanove Biljana Đorđević je naglasila da je minula godina bila puna uspeha za Ekonomsku školu, ali se osvrnula i na nemile događaje koji su obeležili početak ove školske godine.

- Prvog radnog dana oprostili smo se od kolege Dragana Jovanovića, koji je ostavio neizbrisiv trag predavajući matematiku brojnim generacijama učenika. Zatim je još jedan neprijatan događaj uneo nemir među učenike i profesore naše škole, kada se deo plafona u učionici na drugom spratu, nakon obilnih padavina i usled popuštanja hidroizolacije, iznenada obrušio tokom malog odmora i povredio jednu učenicu prvog razreda i uplašio njenu drugaricu iz klupe – kazala je Biljana Đorđević – Na sreću, većih posledica nije bilo i nastava je ubrzo normalizovana, ali smo svesni da ovakvi događaji ne bi smeli da se dešavaju, čak iako su uzrokovani dejstvom više sile i nisu mogli biti predviđeni. U tom smislu, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Gimnazijom, koja je vlasnik zgrade, preduzeli smo mere za hitno rešavanje problema.

foto: GU Leskovac

Direktorka Đorđević je istakla da je u školi na čijem je čelu prvi put realizovan „Erazmus plus“ projekat u okviru koga je 15 učenika imalo priliku da boravi u Solunu, na dvonedeljnoj praksi u grčkim kompanijama.

- Uspešno je realizovan i projekat Učeničkog parlamenta pod nazivom „Mladi osluškuju“, a Ekonomska škola je jedna od 16 izabranih i jedina od leskovačkih škola koja je dobila sredstva za opremanje Pokretne digitalne učionice, na konkursu Ministarstva pravde – kazala je Biljana Đorđević.

Učenici ove škole osvojili su drugo mesto na Državnom takmičenju iz osnova ekonomije, pored brojnih drugih uspeha na takmičenjima iz stručnih i opšteobrazovnih predmeta. U ime lokalne samouprave i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, Dan Ekonomske škole, učenicima i profesorima, čestitala je i Brankica Stamenković, članica Gradskog veća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STARA ŠKOLA TRENERA: Pep Gvardiola ne koristi društvene mreže, evo kako komunicira sa igračima (VIDEO)