VENCI NA SPOMENIK POBEDNIKU: U Paraćinu obeležen Dan srpskog jedinstva i zastave (FOTO)

Z. R.

15. 09. 2024. u 11:07

UPRKOS kiši koja je danas u Paraćinu lila kao iz kabla, polaganjem venaca na Spomenik pobedniku – stradalim ratnicima iz Prvog svetskog rata, u ovom gradu danas je obeležen državni praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК ПОБЕДНИКУ: У Параћину обележен Дан српског јединства и заставе (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Vence su položili predstavnici Opštine, Policijske stanice, Vatrogasne jedinice, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Paraćin“ (DVD), Udruženja potomaka ratnika Srbije (UPRS), u prisustvu članova drugih boračkih organizacija.

Slavica Jovanović, predsednica Skupštine opštine Paraćin, kratko je rekla da je ovaj državni praznik, koji se obeležava na godišnjicu proboja Solunskog fronta, veliki dan za Srbiju jer se proslavlja Dan zastave naše zemlje.

Foto: Z. Rašić

- Najbitnije u svemu je da naša država nikada nije pokorena, da naša zastava nikada nije pala u ruke neprijatelja, te da ćemo se i dalje boriti da naša Srbija bude nezavisna i slobodna za sve naše građane.

Foto: Z. Rašić

Obeležavanje ovog praznika u Paraćinu počelo je okupljanjem u Crkvi Svete Trojice u jutarnjim satima, gde je sveštenstvo održalo molitvu za sve stradale junake, ali je najavljeni svečani defile, zbog jake kiše, morao da izostane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao