„RECITACIONICA“ OD 11. DO 13. OKTOBRA U JAGODINI: Prijave do 1. oktobra

Z. GLIGORIJEVIĆ

18. 09. 2024. u 13:32

TREĆI republički festival recitacije za decu i mlade pod nazivom “Recitacionica” biće održan od 11. do 13. oktobra u sali Kulturnog centra u Jagodini.

„РЕЦИТАЦИОНИЦА“ ОД 11. ДО 13. ОКТОБРА У ЈАГОДИНИ: Пријаве до 1. октобра

Foto: Z. Gligorijević

Cilj „Recitacionice“ je negovanje lepe pisane reči i umetničkog kazivanja poezije kod dece i mladih. Svi koji žele da učestvuju, mogu da se prijave putem imejl adrese recitaonica@gmail.com ili da pošalju snimak ili link ukoliko je na “Gugl drajvu”. Može da se prijavi bilo koja pesma, samo da bude adekvatna uzrastu tog deteta, ali ne bi trebalo da traje duže od tri minuta, kada su u pitanju osnovci i ne duže od četiri minuta, u konkurenciji srednjoškolaca.

-Potom ćemo kontaktirati sa učesnicima koje smo odabrali za učešće na festivalu. Od tridesetoro najboljih u sve kategorijama mlađih i starijih osnovaca i srednjoškolaca izabraćemo po tri mesta u svakoj kategoriji. Nagrada za prvo mesto u kategoriji mlađih osnovaca, od prvog do četvrtog razreda, jeste porodični vikend na Zlatiboru, u kategoriji starijih osnovaca, od petog do osmog razreda i srednjoškolaca, nagrada je novčana – kaže Petar Mitić, direktor Festivala “Recitacionica”.

Selektor ovogodišnjeg festivala je glumica Maja Kolundžija Zoroe, dok će recitatore koji se budu takmičili ocenjivati tročlani stručni žiri koji će činiti glumac Boris Pingović, pesnik Marko Milošević i profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Tošanić, kao predstavnik grada Jagodine.

-I ove godine ćemo preko konkursa “Čuvar nacrtane ovce”, koji nosi ime našeg Peđe Trajkovića, izabrati najboljeg mladog pesnika od 7 do 25 godina. Pobednik dobija štampanje svoje zbirke pesama u određenom tiražu – dodaje Mitić.

Sastavni deo ovogodišnjeg festivala je i takmičenje predškolaca u recitovanju pod nazivom „Mini recitacionica“, a koje se sprovodi u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Pionir“ iz Jagodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno