POKAZNE VEŽBE I ZBOROVI: Druženje vatrogasaca i najmlađih Leskovčana

I. M.

18. 09. 2024. u 14:01

Javnim pokaznim vežbama i taktičko-tehničkim zborovima Sektor za vanredne situacije u Leskovcu obeležio je svoj dan, a kruna višednevnih aktivnosti u lokalnim samoupravama Jablaničkog okruga bilo je druženje sa decom iz leskovačkih vrtića na centralnom trgu u gradu na Veternici.

ПОКАЗНЕ ВЕЖБЕ И ЗБОРОВИ: Дружење ватрогасаца и најмлађих Лесковчана

foto: GU Leskovac

Vatrogasci su izložili svoja vozila i opremu kako bi građanima, a posebno deci, pokazali spremnost ove službe za delovanje na terenu. Simulacijom gašenja požara i pokaznim vežbama oni su probudili znatiželju mališana i za prikaz tehnike i opreme koju poseduju.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kome je uručena zahvalnica za doprinos lokalne samouprave poboljšanju uslova za rad vatrogasaca-spasilaca.

Leskovačka Vatrogasno-spasilačka četa ima 52 vatrogasca, dok je obuka još četiri novozaposlena počela ovog meseca. Vrednost nove opreme, nabavljene tokom minulih šest godina, iznosi oko 1,7 milion evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio