SPREMNI ZA REAGOVANJE NA VISOKE VODOSTAJ: Predstavnici pokrajine i 15 vojvođanskih gradova i opština razmotrili hidrološku situaciju

Z. G.

18. 09. 2024. u 15:50

POKRAJINSKI sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JVP „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave preduzimaju sve preventivne mere kako bi pravovremeno reagovali na najavljene visoke vodostaje koji se očekuju, istaknuto je danas u Novom Sadu na sastanku predstavnika pokrajine i 15 vojvođanskih gradova i opština koje se naslanjaju na rečni tok Dunava.

СПРЕМНИ ЗА РЕАГОВАЊЕ НА ВИСОКЕ ВОДОСТАЈ: Представници покрајине и 15 војвођанских градова и општина размотрили  хидролошку ситуацију

JKP Vode Vojvodine

Na tom radnom sastanku održanom na inicijativu pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimira Galića i direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđana Kruževića sa gradonačelnicima i predsednicima opština, utvrđeno je šta sve može da se sprovede u narednim danima a naročito u slučaju eventualnog naleta visokih vodostaja na slabim mestima.

- Predočen je operativni plan za naselja koja se nalaze u nebranjenom delu u okviru teritorijalnih jedinica lokalnih samouprava AP Vojvodine za evetualno delovanje u slučaju opasnosti od poplava – navedeno je u saopštenju.

Takođe, sagledana je opšta situacija u gradovima i opštinama i ponuđena pomoć u vidu struke, tehnike i opreme ukoliko to situacija bude zahtevala.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Novog Sada, Sombora, Apatina, Odžaka, Bača, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Beočina, Sremskih Karlovaca, Titela, Inđije, Zrenjanina, Stare Pazove, Pančeva i Kovina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio