„DAN DRUŽENJA“ U PARAĆINU: Koncert, etno-štandovi i degustacija povodom praznika te opštine

Z. R.

27. 09. 2024. u 12:18

GRAD na Crnici 27. septembra obeležava Dan opštine, na verski praznik Krstovdan, kada je prvi put naselje Parakinov brod pomenuto u povelji kneza Lazara 1375. godine.

„ДАН ДРУЖЕЊА“ У ПАРАЋИНУ: Концерт, етно-штандови и дегустација поводом празника те општине

Foto: Z. Rašić

Lokalna samouprava je tim povodom preko svojih javnih ustanova organizovala sinoć za Paraćince „Dan druženja“ u centru grada, kod gradske fontane, pa su sugrađani mogli da uživaju u opuštenom ambijentu, uz dobru muziku i laku zakusku, te uz degustaciju sireva, kačkavalja, suvog mesa i sličnih delikatesa koje su na tezge izneli proizvođači.

Pčelari su izneli pčelinje proizvode u okviru „Dana meda“, dok su brojni ovdašnji mali podrumi  prezentovali svoja vina. Štand je imao i Vinski viteški red „Steva Pisar 1805“.

Sve generacije uživale su u odličnoj muzici, rokenrolu i hitovima koje su u okviru zabavnog programa na koncertu izveli Filip Žmaher i Tanja Jovićević, sa Black and white bendom.

Manifestaciju u centru Paraćina u društvu svojih domaćina obišli su i gosti iz pobratimskih opština Murske Sobote, Kotor Varoši i Jablanice, koji su potom obišli i izložbu u Kulturnom centru „Bata u 90 slika“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um