NIKOLIJA ZADIVILA U ITALIJI: Desetogodišnja učenica OŠ "Prvi maj" iz Trupala kod Niša među najboljima na svetu u poznavanju engleskog jezika

J. ĆOSIN

15. 10. 2024. u 12:03

Učenica OŠ "Prvi maj" iz Trupala kod Niša, desetogodišnja Nikolija Ristić među najboljima je na svetu u poznavanju engleskog jezika. Ona se plasirala na "svetsko finale" u konkurenciji više od 88.000 đaka iz čitavog sveta, koje je održano od 23. do 26. septembra u Italiji.

НИКОЛИЈА ЗАДИВИЛА У ИТАЛИЈИ: Десетогодишња ученица ОШ Први мај из Трупала код Ниша међу најбољима на свету у познавању енглеског језика

FOTO: Privatna arhiva

U pitanju je Svetsko finale "Hipo Olimpijade" iz engleskog jezika koje je održano u italijanskom gradu Asizi. Mala Nikolija tamo je boravila od 22. 9. do 26. 9. u pratnji predmetnog nastavnika.

- Ove godine održana je 12. Olimpijada iz engleskog jezika, u kojoj je učestvovalo više od 88.000 učesnika iz 63 zemlje, od toga 223 učesnika su ostvarila plasman za Svetsko finale, koje je održano u Italiji. Nikolija Ristić je na ovom takmičenju ostvarila direktan plasman za "svetsko finale", bez kvalifikacija, kao jedna od četiri učenika iz Srbije i jedina iz Niša - kaže nastavnica OŠ "Prvi maj" Srebrica Stojanović.

Osim što kaže da testovi nisu bili teški, Nikolija Ristić ističe da je na takmičenju stekla i veliki broj prijatelja i da je imala priliku da vidi i upozna lep italijanski grad.

- Testovi nisu bili toliko teški, upoznala sam mnogo drugara što iz Srbije, što iz inostranstva, što sa ovih naših prostora. Volela bih da nastavim da se takmičim - rekla je Nikolija, koja govori tečnim britanskim akcentom, baš kao što i njeni rezultati govore.

U narodnoj nošnji i sa zastavom svoje zemlje, mala Nikolija imala je priliku i da ostalim takmičarima i učesnicima prikaže deo tradicije. Deca su, kako kaže, razmenjivala iskustva i priče iz svojih zemalja, što je ostavilo jak utisak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...