GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILAN ĐURIĆ UGOSTIO TALENTOVANE UČENIKE: U razgovoru podelili vizije o razvoju grada

Z. G.

08. 10. 2024. u 14:48

DELEGACIJU talentovanih učenika novosadskih osnovnih i srednjih škola, koji su ostvarili izuzetne rezultate na raznim takmičenjima, primio je danas gradonačelnik Milan Đurić povodom aktuelne manifestacije „Dečija nedelja“.

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА МИЛАН ЂУРИЋ УГОСТИО ТАЛЕНТОВАНЕ УЧЕНИКЕ: У разговору поделили визије о развоју града

Pres služba Grada

Sa gradonačelnikom su razgovarali učenica Srednje mašinske škole „7. april“ Jana Bukvić, koja je učestvovala na brojnim takmičenjima iz prirodnih i društvenih nauka, Luka Matanović državni džudo šampion i odličan učenik šestog razreda OŠ „Sonja Marinković“, Katarina Mitrović nagrađivana violončelistkinja iz Muzičke škole „Isidor Bajić“ i Milica Kiš atletičarka iz OŠ „Dušan Radović“, koja je i promoterka ovogodišnje „Dečije nedelje“.

- Zahvalan sam na sugestijama koje su mi učenici dali o našem gradu. Ponosan sam što su jednoglasno rekli da su srećni što žive i idu u školu baš ovde, u Novom Sadu - izjavio je gradonačelnik Đurić nakon sastanka u Gradskoj kući.

On je poručio da su deca naša budućnost i naglasio da se zato mora svakodnevno ulagati u poboljšanje uslova za njihovo odrastanje ali i voditi računa o poštovanju dečjih prava.

Sastanku su prisustvovale članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Sonja Radaković, kao i koordinatorka „Dečije nedelje“ Ljiljana Maširević.

Ovogodišnja „Dečija nedelja“, koja traje od 7. do 13. oktobra u Novom Sadu, održava se pod sloganom „Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan!“

Na toj manifestaciji učestvuje ukupno 8.000 dece a njen organizator je Udruženje „Život kao inspiracija“. Grad Novi Sad obezbedio je 1,5 miliona dinara za realizaciju programa ove manifestacije.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme