PARAĆINSKI MUZEJ FORSIRA MLADE: Organizuje radionice i izložbe za školarce

Novosti online

10. 10. 2024. u 15:11

ZAVIČAJNI muzej u Paraćinu, u nastojanju da privuče svojim sadržajima mlađe generacije, prošlog i ovog meseca organizovao je za njih zanimljive radionice, kao i izložbu na temu obrazovanja.

ПАРАЋИНСКИ МУЗЕЈ ФОРСИРА МЛАДЕ: Организује радионице и изложбе за школарце

Foto: Z. Rašić

Tokom „Dečje nedelje“ učenici  sedmog razreda OŠ "Momčilo Popović Ozren" učestvovali su u kviz-igri "Zanimljiva umetnost", organizovanoj u zgradi muzeja.

Najavljene su brojne posete učenika iz osnovnih škola “Radoje Domanović”, “Đura Jakšić” i OŠ “Stevan Jakovljević” , te posete najmlađih iz predškolskih grupa u gradu, ali i iz Zabrege, Popovca i Bošnjana.

Foto. Fejsbuk/Zavičajni muzej Paraćin

Muzej se uključio i u obeležavanje velikog jubileja, 180-godišnjice od osnivanja OŠ „Branko Krsmanović“ u Donjoj Mutnici, pa je u tom selu u spomen-domu istoimenog narodnog heroja priredio izložbu "Razvoj školstva u Paraćinu i okolini krajem 19. i početkom 20. veka".

Foto. Fejsbuk/Zavičajni muzej Paraćin

 

Likovnim radionicima za decu Zavičajni muzej nedavno je obeležio i Dan opštine Paraćin, a mališani su imali zadatak da daju svoje rešenje za spomenik Parakinu.

U ovom događaju su učestvovali učenici OŠ ,,Momčilo Popović Ozren" i "Đura Jakšić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

JOŠ NIJE KRAJ: Legenda Reala predvodi Hrvatsku i na sledećem Mundijalu?