ODBORNICI SO ĆUPRIJA ODLUČILI: Ministru Darku Glišiću zvanje „Počasni građanin“

Z. GLIGORIJEVIĆ

11. 10. 2024. u 17:04

ZVANjE „počasnog građanina“ opštine Ćuprija Darko Glišić, ministar za javna ulaganja u Vladi Republike Srbije, dobiće na svečanoj sednici povodom 13. oktobra, Dana opštine Ćuprija.

ОДБОРНИЦИ СО ЋУПРИЈА ОДЛУЧИЛИ: Министру Дарку Глишићу звање „Почасни грађанин“

Foto:Z.Gligorijević

Reč je o priznanju koje se dodeljuje za izuzetan doprinos u realizaciji projekata obnove i unapređenja objekata javne namene na terioriji opštine Ćuprija.

Ninoslav Erić, predsednik SO Ćuprija, je u obrazloženju naveo da je zahvaljujući sredstvima Ministarstva za javna ulaganja, na čijem se čelu nalazi Darko Glišić, opština Ćuprija, realizovala dva velika projekta - rekonstrukciju vrtića “Šećerko” i OŠ “13. oktobar”, a opštinu očekuje i pomoć u realizaciji projekta zamene gradske vodovodne mreže, vrednog oko pet miliona evra.

Spomen plaketa grada za doprinos u pedagoškom radu i kulturi posthumno je dodeljena Vladanu Cvetkoviću, profesoru matematike ćuprijske Gimnazije. Zahvalnice će na svečanom skupštinskom zasedanju biti uručene Petri Branković, učenici Osnovne škole „13. oktobar“ za izuzetne rezultate u likovnom stvaralaštvu i Jeleni Kačavendi, profesoru solo pevanja OMŠ „Dušan Skovran“, za doprinos afimaciji muzičke kulture.

Novčanu nagradu, po 45.000 dinara, dobiće 20 strelaca protivgradnih stanica na teritoriji opštine za odgovoran rad na zaštiti poljoprivrednih useva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI NAPUSTILI BEOGRAD: Do meča sa Švajcarcima ostao još samo jedan dan (FOTO)