ZA LEPŠE NOVOSADSKE TRGOVE, PARKOVE I ULICE: "Gradsko zelenilo" u Novom Sadu počelo sadnju 125 hiljada jesenjeg cveća

Lj.P.

28. 10. 2024. u 10:29

TRGOVI, ulice i parkovi u Novom Sadu biće ukrašeni sa 125.046 komada jesenjeg cveća, i ulepšavaće grad sve do proleća. Radnici JKP "Gradsko zelenilo", posadiće 35.132 belih rada, 39.677 viola i 50.237 narcisa i zumbula.

ЗА ЛЕПШЕ НОВОСАДСКЕ ТРГОВЕ, ПАРКОВЕ И УЛИЦЕ: Градско зеленило у Новом Саду почело садњу 125 хиљада јесењег цвећа

FOTO: Gradsko Zelenilo Novi Sad

FOTO: Gradsko Zelenilo Novi Sad

 Sadnja je počela u Novom parku, na trouglovima kod  Varadinskog mosta, na Pozorišnom trgu i nastaviće se u narednim danima na Petrovaradinskoj tvrđavi, Keju, okretnici kod Štranda, Staničnom trgu, duž Bulevara Mihajla Pupina, gradskim parkovima, trgovima, kvartovskim cvetnim gredicama i mnogim drugim lokacijama.

FOTO: Gradsko Zelenilo Novi Sad

Na Staničnom trgu se vadi jednogodišnja rasada i priprema cvetna gredica za sadnju novog cveća. Radnici "Zelenila" u sklopu redovnih jesenjih aktivnosti orezuju i pleve šiblje na Pozorišnom trgu, u Milenka Grčića, Bulevaru Jovana Dučića, Kampusu… Vremenske prilike još uvek pogoduju rastu trave, pa se sezona košenja nije završila, trava se kosi na Bulevaru Jaše Tomića, u Ulici Veselina Masleše, stambenom bloku Vojvode Stepe - Slobodana Jovanovića - Kneza Miloša, Seljačkih buna, u kampusu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAMAD MEĐEDOVIĆ KAO BRZI VOZ: Počistio protivnika za 46 minuta