„TRIJAŽA“ PUNA KAO ŠIBICA: Pregledano skoro 100 pacijenata, koji su se žalili na probleme respiratornog trakta

V.Mitrić

20. 07. 2020. u 13:27

U TRIJAŽNOM centru Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, juče je, u prvoj smeni, pregledano skoro 100 pacijenata, koji su se žalili na probleme respiratornog trakta, mučnine, bol u grudima ili temperaturu, rekla nam je dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove, ističuči da, svakodnevno, na zbrinjavanju pacijenata, na tom poslu, radi 10 lekara i 10 medicinskih sestara.

„ТРИЈАЖА“ ПУНА КАО ШИБИЦА: Прегледано скоро 100 пацијената, који су се жалили на проблеме респираторног  тракта

Foto: V. Mitrić

Oni za koje se, posle pregleda i dijagnostike, ustanovi da postoji sumnja na korona virus, upućuje se na Infektivno odeljenje, pošto Opšta bolnica u ovom gradu nema kovid odeljenje.

Pacijenti, koji su u težem stanju, upućuju se u šabačku ili bolnice u Požarevcu i Smederevu. Neki ostaju na zbrinjavanju na Infektivnom odeljenju.

U poslednja dva dana, u Loznici je zabeleženo 24 inficiranih korona virusom, što je manje, nego prošle sedmice, kada se broj kretao od 62-30 obolelih dnevno.

U gradu je proglašena vandredna situacija i naredbe gradske vlasti se, uglavnom, poštuju. Broj obolelih Lozničana od korona virusa narastao je na  409, u Krupnju ih je 10, gde je epidemiološka situacija stabilna, u Ljuboviji ih je 20,  a u Malom Zvorniku 22.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku