PET NOVOOBOLELIH OD KORONE: Epidemiološka situacija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

22. 07. 2020. u 13:37

NAKON dva dana zaredom bez ijedne osobe u Rudničko-takovskom kraju novoobolele od kovid-19, po današnjem zvaničnom izveštaju ima ih još pet.

ПЕТ НОВООБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

Foto M. B.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugom takozvanom „piku“ od polovine juna, od kovida-19 do danas su obolela su 58 pacijenta, uz četiri smrtna ishoda, izlečeno je 20, pet ih leči Klinički centar u Kragujevcu, četiri milanovačka Opšta bolnica, dva Opšta bolnica u Čačku, ostalih 23 sa lakšom kliničkom slikom su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 61 lice, nije bilo novih hospitalizacija - izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice u ovom gradu, potvrđuje da je na Grudnom i Neurološkom odeljenju trenutno hospitalizovano 16 osoba.

- Od njih, četvoro su dokazano pozitivni na korona virus. Svi ostali su sa kliničkom slikom, koja odgovara infekciji tim virusom, većina ima upalu pluća. Imamo i nekoliko pacijenata na drugim odeljenjima, koji su zbog prirode svoje bolesti hospitalizovani, a brzi testovi su pokazali da su pozitivni na korona virus, pa se po protokolu čekaju rezultati briseva. Sada je manje mlađih pacijenata – kazao je dr Šutić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!