ZA konstrukciju mašine, jedinstvene na svetu, koja proizvodi kore za pitu i gibanicu "brže, bolje, kvalitetnije" i mnogo, mnogo isplativije nego bila koja druga na planeti, Novosađanin Zoran Kopanja (59), mašinski inženjer, nagrađen je zlatnim odličjima Saveza pronalazača Srbije i Svetske organizacije za intelektualnu svojinu.
ja sam zanatlija ,proizvodnja kora od 1984.god. .ta masina postoji i pre 2006.godine.nista novo on je mozda uradio prpravke i prijavio patent a kvalitet kora nikakav.tzv masinske kore .zilave i nikad ne mogu da budu kao rucno pravljene.na pakovanju pise da su i za baklave ali nije tacno .za baklave se koriste tzv Tanke kore koe nisu pecene nego susene a ova masina ih nikada ne moze napraviti.one se suse na platnu i baklave i pite budu ukusnije .to znaju one starije generacije i ima ih samo u par radionica u Beogradu.ne pravite senzaciju nego proverite kvalitet kora koje proizvodi.koje testo je bolje rucno meseno ili masinsko.zasto se pizza pravi samo rucno.
Tacno o tome je i rec, radilo je 7 radnika a sada jedan, znaci jedna porodica ce imati za hleb a njih 6 nece... Nema sta svaka cast... Bolje da si izmislii masinu kojoj treba 10 radnika... Znaci 10 porodica... Ali sta zna inzinjer... Gleda da firma zaradi sto vise sa sto manje ljudi
ŠTAB za vanredne situacije Grada Pirota upozorio je večeras da se sutra u tom gradu i okolini očekuju jake kiše, sa količinom padavina većom od 30 litara po metru kvadratnim za period od 12 sati, koje mogu da prouzrokuju bujične i urbane poplave, kao i odrone i klizišta.
U nedelju, 6. oktobra, u Požarevcu se održava još jedna humanitarna akcija za pomoć stanarima zgrade Braničevska 22 koju je zahvatio požar 21. septembra.
PONUDA na zelenoj pijaci u Vršcu je bogata, naročito četvrtkom i subotom, kada su pijačni dani, a cene su uglavnom niže nego u velikim trgovinskim lancima.
PRIVODI se kraju rekonstrukcija glavne zgrade Mađar soa u Novom Sadu iz koje je lane u novu halu preseljen Štamparija „Forum“. Prema projektu, pored redakacije najstarijeg i jedinog dnevnog lista na mađarskom jeziku, nalaziće se i već završeni vrtić i dečje igralište.Reč je o zajedničkoj investicij Vlade Mađarske i AP Vojvodine vrednoj 4,5 miliona evra
U okviru obeležavanja 4. oktobra, Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, ispred Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju, odata je danas pošta poginulima iz Vranja i okoline.
aleksa
14.10.2020. 09:29
ja sam zanatlija ,proizvodnja kora od 1984.god. .ta masina postoji i pre 2006.godine.nista novo on je mozda uradio prpravke i prijavio patent a kvalitet kora nikakav.tzv masinske kore .zilave i nikad ne mogu da budu kao rucno pravljene.na pakovanju pise da su i za baklave ali nije tacno .za baklave se koriste tzv Tanke kore koe nisu pecene nego susene a ova masina ih nikada ne moze napraviti.one se suse na platnu i baklave i pite budu ukusnije .to znaju one starije generacije i ima ih samo u par radionica u Beogradu.ne pravite senzaciju nego proverite kvalitet kora koje proizvodi.koje testo je bolje rucno meseno ili masinsko.zasto se pizza pravi samo rucno.
Niko
14.10.2020. 11:58
Tacno o tome je i rec, radilo je 7 radnika a sada jedan, znaci jedna porodica ce imati za hleb a njih 6 nece... Nema sta svaka cast... Bolje da si izmislii masinu kojoj treba 10 radnika... Znaci 10 porodica... Ali sta zna inzinjer... Gleda da firma zaradi sto vise sa sto manje ljudi