ZBOG KORONE: I ovaj grad u Srbiji proglasio vanrednu situaciju

A.Rovčanin

06. 11. 2020. u 16:14

ZBOG pogoršane epidemiološke situacije u Prijepolju, predsednik opštine Vladimir Babić, je na predlog Štaba za vanredne situacije, doneo odluku da se u Prijepolju uvede vanredna situacija, koja podrazumeva preduzimanje posebnih mera za sprečavanje širenja virusa korona.

ЗБОГ КОРОНЕ: И овај град у Србији прогласио ванредну ситуацију

A.Rovčanin

Epidemiološka situacija na području opštine Prijepolje izuzetno je loša. U poslednjih pet dana urađeno je više od 300 prvih pregleda, kojima je kod 100 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa. Među zaraženima, nalazi se i značajan broj zdravstvenih radnika.

- Sa sednice Štaba za vanredne situacije upućen je zahtev Domu zdravlja da se organizacija rada Kovid ambulante podigne na veći nivo, da se pristupi rekonstrukciji prostora za kovid čekaonicu i poveća broj zdravstvenih radnika u ambulanti.

A.Rovčanin

Uvođenjem vamredne situacije biće pojačan inspekcijski nadzor svih privrednih subjekata, ustanova, javnih prostorija, prevoza putnika – kaže zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić.

On je apelovao na sve građane da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu poboljšanju situacije i smanje rizik od prenošenja zarazne bolesti.

Inače, tokom poslednjih 15 dana od korone je obolelo 198 žitelja Prijepolja, dok je od početka epidemije taj broj iiznosi 431.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak