PET SLIKA ZA PETORO LJUDI: Izložba multimedijalnog umetnika Saše Pavićevića u Kraljevu

G.Ć.

04. 12. 2020. u 14:21

UZ poštovanje svih epidemioloških mera, u galeriji kraljevačkog Kulturnog centra Ribnica otvorena je izložba radova multimedijalnog umetnika Saše Pavićevića Pavketa iz Kraljeva pod simboličnim nazivom – Pet slika za petoro ljudi.

ПЕТ СЛИКА ЗА ПЕТОРО ЉУДИ: Изложба мултимедијалног уметника Саше Павићевића у Краљеву

Foto: KC Ribnica

- Ovo je generativna vrsta umetnosti u kojoj se prilikom stvaranja prave namerne greške. Iako imam oko dve i po hiljade radova, odlučio sam da izložim samo pet. Zbog aktuelne epidemije dozvoljeno je da na otvaranju bude samo petoro posetilaca i otuda ovakav naziv – rekao je Pavićević na otvaranju.

Foto: KC Ribnica

Kako je umetnik istakao, njegova interesovanja sežu od sporta, muzike, pisane reči i fotografije do računara… Oprobao se i u izradi skulptura od gline, a od osamnaeste godine piše poeziju i do sada je napisao više od hiljadu pesama. Poslednjih dvanaest godina bavi se digitalnom fotografijom i imao je više samostalnih virtuelnih izložbi.

- Pavićević je autor sjajnih dela za koja mnogi ne bi mogli da poveruju da su urađena od strane jednog čoveka – naglasio je ovom prilikom Vladan Slavković, kraljevački umetnik. - Njegovi radovi sadrže mnogo različitih stilova i pristupa, što kao samog čoveka, što kao umetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu