DUPLO VIŠE DECE U "ZEKI": Posle adaptacije vredne 20 miliona prošireni kapaciteti vrtića u Budisavi

Lj. P.

17. 02. 2021. u 06:21

KAPACITETI vrtića "Zeka" u Budisavi prošireni su za još četiri radne sobe, a radovi na adaptaciji tavanskog prostora ovog objekta završeni su novembra prošle godine.

ДУПЛО ВИШЕ ДЕЦЕ У ЗЕКИ: После адаптације вредне 20 милиона проширени капацитети вртића у Будисави

Adaptiran je tavan / Foto Pres služba grada

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, posetila je ovaj objekat i istakla da se vrtić "Zeka" brinuo o 74 mališana raspoređenih u tri grupe, a da su sada investicijom vrednom blizu 20 miliona dinara, uspeli da dupliraju broj dece i da se obezbede uslovi da se u ovom vrtiću po prvi put oforme i tri jaslene grupe što mnogo znači roditeljima iz Budisave i okolnih naselja.

- Naš cilj je da sva deca mogu da idu u vrtić u mestu u kojem žive, a važno je napomenuti i da je Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, prvi grad koji je obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima - istakla je članica Gradskog veća za obrazovanje. - Osluškujemo potrebe građana i trudimo se da svake godine stvorimo bolje uslove za decu svih delova Novog Sada.

Ona se zahvalila zaposlenima u vrtiću "Zeka" koji su svojom posvećenošću, ljubavlju prema poslu i ličnim zalaganjem doprineli da novi prostor zablista punim sjajem i dodala da je ove godine, za rad Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" predviđeno oko 3,6 milijarde dinara.

- Želimo da liste čekanja postanu prošlost i zato je naš prioritet izgradnja novih vrtića - istakla je Dina Vučinić. - Ove godine započećemo izgradnju tri moderna objekta na Veterniku, Sajlovu i Adicama i time ćemo obezbediti smeštaj za još 680 dece.

Direktorka PU "Radosno detinjstvo" Marijana Popov objasnila je da je adaptirani prostor u vrtiću "Zeka" koji broji sedam grupa i radi na srpskom i mađarskom jeziku, omogućio prijem 45 dece jaslenog uzrasta i 32 dece uzrasta od tri do sedam godina koja će pohađati mešovitu grupu.

SIGURNO MESTO

VASPITAČICA Slavica Radišić je, u ime svojih kolega, izrazila zadovoljstvo zbog uslova rada u adaptiranom vrtiću i zahvalila se Gradu, ali i roditeljima koji su zajedno sa zaposlenima doprineli da taj vrtić postane bezbedno i prijatno mesto za boravak dece, u kojem oni mogu da se slobodno kreću i kreativno izražavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku