NA STARO JEZERO SLETELI LABUDOVI: Kikinda dobila Isu i Bisu (FOTO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

03. 03. 2021. u 15:43

SUNČANA i topla zima donela je izletištu Staro jezero, nedaleko od centra Kikinde, novu lepotu.

НА СТАРО ЈЕЗЕРО СЛЕТЕЛИ ЛАБУДОВИ: Кикинда добила Ису и Бису (ФОТО)

Foto: R.Š.

Na jezero je doleteo par labudova i za razliku od nekih ranijih godina, kada su se zadržavali vrlo kratko, sada svakodnevno plove već više od petnaestak dana. Zato se, s prvom, šetači nadaju da će se ovaj par belih lepotana još dugo zadržati na ovoj lokaciji i postati njen najlepši ukras. Ako se to dogodi, moglo bi se reći da je kikindsko Staro jezero, poput onog u Dunavskom parku u centru Novog Sada, dobilo svoje Isu i Bisu. Kikinđani su vrlo pažljivi prema novim sugrađanima, hrane ih i trude se da ih ne uznemiravaju kako bi se labudovi osećali što prijatnije.

- Baš ih je lepo videti. Vole ih i deca i odrasli. Svi ima bacaju hranu u vodu, slikaju ih i snimaju. Svi priželjkujemo da ostanu i trebamo se i potruditi da se odomaće – jednoglasan je stav šetača koji su u sredu oko podne izveli decu i unuke u šetnju oko jezera kako bi uživali u suncu i svežem vazduhu, a ujedno i vide labudove.

Neki Kikinđani kažu da su labudovi najpre viđeni na obližnjem kanalu još u januarau, pa sada veruju da je izgledna mogućnost da se ovaj bezimeni par zadrži na Starom jezeru i da im ta lokacija bude stalno boravište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!