KIKINDA DOBIJA NOVI FUDBALSKI STADION: Od Vučića tražili tribine, a dobiće savremeni objekat po UEFA standardu (FOTO)

R. ŠEGRT

05. 03. 2021. u 16:12

PORED Subotice, Loznice, Leskovca, Zaječara, Vranja, Kraljeva, Kruševca i Kragujevca, novi fudbalski stadion dobiće i Kikinda.

КИКИНДА ДОБИЈА НОВИ ФУДБАЛСКИ СТАДИОН: Од Вучића тражили трибине, а добиће савремени објекат по УЕФА стандарду (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

To je u petak najavio i republički poslanik Milenko Jovanov, a dan ranije Grad Kikinda raspisao je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije, idejnog rešenja i urbanističkog projekta za izgradnju Gradskog stadiona. Novi objekat imaće 5.000 sedećih mesta.

Gradiće se na mestu sadašnjeg, pored Sportskog centra “Jezero”, a teren će biti dimenzija 105x68 metara u skladu sa "UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi" za sportske objekte Kategorije 3. Planirana površina celog kompleksa je 12.000 kvadrata.

- Razgovarali smo sa predsednikom Vučićem o ulaganjima u Kikindu. Predložio sam da rekonstruišemo zapadnu tribinu, a njegova ideja je bila da naš grad, kao centar Severnobanatskog okruga, dobije novi gradski stadion. Tako smo, zahvaljujući predsedniku Alekandru Vučiću, dospeli na spisak gradova u kojima će biti izgrađen nov, moderni fudbalski stadion – objasnio je Jovanov, kako je Kikinda uvrštena na spisak gradova u kojima će se državnim novcem graditi ovako značajna objekat, sa pratećim sadržajima.

Gradnju će voditi Kancelarija uprave za javna ulaganja Srbije, a prvi korak je izrada projektno-tehničke dokumentacije, idejnog rešenja i urbanističkog projekta. Taj deo finansiraće Grad, a ostatak novca biće obezbeđen iz državne kase.

- Osim glavnog terena biće izgrađen i pomoćni. Biće to multifunkcionalni objekat, moći će da se koristi za sajmove, koncerte i druge namene. Osim toga, naselje Baranda, dobiće novu zgradu u kojoj će biti javne službe: pošta, ambulanta i drugi sadržaji - naveo je Jovanov.

DONEDAVNO RUGLO

- PRE godinu dana bilo me je sramota kako je stadion izgledao, a posebno kada je pokrajinski sekretar za sport Vladimi Batez rekao da je ruglo za Kikindu. Hteo sam u zemlju da propadnem. Novcem iz Pokrajine, iz gradskog budžeta i od donacije fabrike „Toza Marković“ sadašnji stadion smo doveli u pristojno stanje – rekao je Jovanov.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, na lokaciji za izgradnju ne postoje sadržaji koji bi mogli da se uklope u projektno rešenje novog stadiona. Projekat predviđa i pristupne saobraćajnice. Rokovi još ne mogu da se odrede, jer je reč o velikom projektu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku