SPREČITI NASILJE I EKSTREMIZAM: Novi projekat somborskog edukativnog centra

J. BEKIĆ

15. 03. 2021. u 21:53

SOMBORSKI edukativni centar (SEC) započeo je sa realizacijom novog projekta pod nazivom „Dijalog za prevenciju ekstremizma“.

СПРЕЧИТИ НАСИЉЕ И ЕКСТРЕМИЗАМ: Нови пројекат сомборског едукативног центра

Foto: J. Bekić

Projekat je nedavno krenuo u realizaciju, a trajaće do juna. Cilj je sprečavanje i smanjenje ekstremizma u loklanoj zajednici putem istraživanja stavova građana, podsticanjem dijaloga i stvaranja niza preporuka za prevenciju.

- Kroz projekat želimo detaljno da utvrdimo pokretače nasilnog ekstremizma među mladima u Somboru i kreiramo set preporuka za prevenciju nasilnog ekstemizma. Nedostatak tolerancije u nekim slučajevima može dovesti do nasilog ekstremizma, koji je jedan od najozbiljnijih oblika kršenja ljudskih prava - kaže Ivana Barać, koordinatorka projekta za decu i mlade u SEC-u.

Ovde vele da se sa sigurnošću ne može tvrditi u kojoj meri je nasilni ekstremizam prisutan u Somboru, ali je veliki značaj preventivne akcije usmerene na bilo koju vrstu ekstremizma među mladima.

U toku trajanja projekta biće formirana i posebna radna grupa za pripremu metodologije aketiranja građana, izradu upitnika i vođenje fokus grupa, kao i naknadno kreiranje niza preporuka. Radnu grupu će činiti stručnjaci sa iskustvom u stvaranju itraživačkih isntrumenata.

Foto: J. Bekić

-Da bismo istražili fenomene nasilnog eskremizma među mladima u Somboru i dobili pouzdane podtake na osnovu kojih ćemo stvoriti set preporuka za prevazilaženje rastućeg ekstremizma u gradu, sprovešćemo ankatiranje do 400 mladih - pojašnjava Srđan Vlaškalić, izvršni direktor SEC-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!