EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: U bolnici 37 pacijenata

V.Ć.

18. 03. 2021. u 10:40

U KOVID jedinici pirotske Opšte bolnice, trenutno se leči 37 pacijenata, među kojima je 22 iz Pirota, 9 iz Dimitrovgrada, 2 iz Babušnice, 3 iz Bele Palanke i 1 iz Niša. Kako navode u ZZJZ, od početka vaknicancija u okrugu je cepljeno 15.729 građana, a obe doze primilo je njih 10.426.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У болници 37 пацијената

Foto: V.Ć.

Danas je registrovano još 26 novozaraženih, laboratrijski potvrđenih slučajeva zaraze, a na testiranje je poslato 35 sumnjivih briseva. Od početka epidemije, bitku sa posledicama kovida izgubilo je 175 građana u celom okrugu.

Mera kućne izolacije naložena je za 86, a ukinuta za 21 osobu kod kojih su potvrđeni i kontakti. U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja obavljeno je 170 pregleda, od kojih je 54 prvih, a 116 kontrolnih.

Epidemijska situacija u Pirotu, Dimitrovgradu i Beloj Palanci je nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok je u Babušnici nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu-kažu epidemiolozi pirotskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ i pozivaju na poštovanje svih propisanih mera i masovnu imunizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!