JAČI OD MEĆAVE: Vatrogasci i lekari spasli staricu u zavejanom babušničkom selu Dol

V. ĆIRIĆ

22. 03. 2021. u 22:16

PRIPADNICI Vatrgasno-spasilačke jedinice i lekari, danas posle podne evakuisali su jednu staricu iz zavejanog babušničkog sela Dol.

ЈАЧИ ОД  МЕЋАВЕ: Ватрогасци и лекари спасли старицу у завејаном бабушничком селу  Дол

Foto: Privatna arhiva

 Starici je bila neophodna lekarska pomoć, međutim, do sela je bilo potrebno probiti se i evakuisati je u babušnički Dom zdravlja, dnosno stacionar.

- Ovo su nezapamćene padavine koje blokiraju mnoge udaljene mahale po planinskim selima. Naša mehanizacija nije mogla da se sama izbori sam padavinama pa su nam u deblokiranju sela pomogle kolege iz Dimitorvgrada i Gadžinog hana. Starici je bila potrebna hitna lekarska nega koju ovde nije moguće pružiti, ali smo na kraju uspeli da je evakuišemo i zbrinemo-kaže Dragana Nakov, član Opštinskog veća u Babušnici.

Prema njenim rečima pomenuta starica živi sama u ovoj mahali, a pomoć su pozvale komšije iz susednih mahala. Osim smetova na putu, koji su na pojeidinim prevojima i preko dva metra, bilo je i dosta polomljenog granja i drveća koje je popustilo pod težinom raskvašenog snega i blikralo put ka selu, ali i ka mahali. Posle natčovečanskih napora, put je probijen i starica je evakuisana kvadom spasilačke jedinice.

Lužnički kraj se proteklih dana suočava sa ogromnim padavinama snega, pa su sela ka Suvoj planini, ali i na drugoj strani prema Zvoncu i Vlaškim planinama u velikim problemima. Komunalci za sada odloevaju i uspevaju u relativno kratkom roku da deblokiraju sela,ali sneg uzrokuje probleme i na dalekovodima na kojima pune ruke posla imaju monteri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku