ONI GASE POŽARE, PRUŽAJU PRVU POMOĆ, SPASAVAJU UGROŽENE: Održana vežba pripadnika civilne zaštite "Peskara 2021" (FOTO)

B. GRUJIĆ

07. 04. 2021. u 18:45

POKAZNA vežba pripadnika civilne zaštite "Peskara 2021" na zrenjaninskom kupalištu "Peskara" , na najlepši način predstavila je ljudstvo, tehniku i organizacione sposobnosti jedinica civilne zaštite opšte namene, grada Zrenjanina.

ОНИ ГАСЕ ПОЖАРЕ, ПРУЖАЈУ ПРВУ ПОМОЋ, СПАСАВАЈУ УГРОЖЕНЕ: Одржана вежба припадника цивилне заштите Пескара 2021 (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

 

Predstavljene su tehnike gašenja požara, evakuacije ugroženih lica, uspostave komunalnog reda, davanja prve medicinske pomoći, zbrinjavanje evakuisanih, itd.

Komandir jednice civilne zaštite u Zrenjaninu Miroslav Sladojević, uz zahvalnost svim učesnicima, naglasio je da je projekat realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i da nije prvi put da se na istom lokalitetu održava.

- Ovim smo želeli da prikažemo deo sposobnosti i opreme koja je dobijena i koja se koristila tokom vežbe - rekao je Sladojević, uz napomenu da jedinicu civilne zaštite čini 25 ljudi.

VOLONTERI CRVENOG KRSTA

BORIS Vujanov, stručni saradnik Crvenog krsta u Zrenjaninu, istakao je da se volonteri uvek rado odazovu pozivima pripadnika civilne zaštite.

- Crveni krst Zrenjanin trenutno broji oko šezdesetak aktivnih volontera koji deluju što na vežbama, što u redovnim aktivnostima Crvenog krsta, a tako i po pitanju imunizacije stanovnika - rekao je Vojinov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!