RADOST ZA ĐAKE U NAKUČANIMA: U školi više neće biti hladno, nova kotlarnica u OŠ "Dositej Obradović"

V. Mitrić

12. 04. 2021. u 19:03

GRAD Šabac je u skladu sa Javnim konkursom za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u oboj godini potpisao u Ministarstvu zaštite životne sredine projekat rekonstrukcije kotlarnice u OŠ ,,Dositej Obradović” Volujac, izdvojeno odeljenje u Nakučanima.

РАДОСТ ЗА ЂАКЕ У НАКУЧАНИМА: У школи више неће бити хладно, нова котларница у ОШ Доситеј Обрадовић

Foto: V. Mitrić

Za grejanje Osnovne škole „Dositej Obradović“ Volujac IO Nakučani, biće urađena kotlarnica na čvrsto gorivo, drvnu sečku, koja je jeftinija u odnosu na pelet.

Brednost projekta rekonstrukcije kotlarnice iznosi 25 miliona dinara. Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje sredstva u iznosu od 20 miliona, dok će Grad Šabac obezbediti sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od 5 miliona dinara.

U osnovnoj školi već postoji kotlarnica koja koristi ugalj. Ovim projektom, kotlarnica će biti dorađena i prilagođena novoj vrsti energenta. Drvna sečka je jeftiniji i obnovljiv izvor energije. Svakodnevno se borimo da smanjimo aerozagađenje na teritoriji našeg grada. Brinemo o čistom vazduhu kako u gradu, tako i na selu. Ovo je bitan projekat za zaštitu životne sredine, ali i kvalitet rada obrazovnih ustanova u našem gradu- rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!