DOBRA VEST IZ BOLNICE U KIKINDI: Beba zaražena koronom otpuštena kući, ozdravila zahvaljujući vitaminskoj terapiji

R. Šegrt

22. 04. 2021. u 17:14

DVOMESEČNA beba koja je bila pozitivna na korona virus i lečila se u crvenoj zoni Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Kikindi danas popodne otpuštena je kući, jer tokom trodnevnog lečenja nije imala nikakvih simptoma virusa.

ДОБРА ВЕСТ ИЗ БОЛНИЦЕ У КИКИНДИ: Беба заражена короном отпуштена кући, оздравила захваљујући витаминској терапији

Foto: Rada Šegrt

Beba čak nije primala ni ni antibiotsku već samo vitaminsku terapiju, potvrdio je za “Novosti” direktor bolnice u Kikindi dr Mirko Stojisavljević.

- Virus kod bebe je ustanovljen prilikom redovne vakcinacije. Beba nije imala temperaturu, već samo blago curenje nosa. Međutim, pedijatar je iz detaljnog razgovora s majkom saznao da su kod kuće svi bolesni, pa je domah urađen antigenski test i pokazalo se da je beba pozitivna na virus. Odmah je smeštena u bolnicu zajedno s majkom. Po proceduri je urađeno tesiranje i majke i ona je, takođe, bila pozitivna. Beba je sve vreme bila bez temperature i bez drugih simptoma, pa nije dobijala antibiotsku, već smao vitaminsku terapiju. U veoma dobrom opštem stanju je otpuštena kući, na zadovoljstvo svih nas u bolnici – preneo je za “Novosti” dr Mirko Stojisavljević, direktor bolnice u Kikindi.

Foto: Rada Šegrt

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!