KO ĆE U POLUFINALE? Brazil slaže "kockaste"

TIP redakcija

08. 12. 2022. u 17:40

SUTRA su na programu prvi četvrtfinali mečevi na Mundijalu

КО ЋЕ У ПОЛУФИНАЛЕ? Бразил слаже коцкасте

FOTO: Tanjug/AP

16.00 HRVATSKA - BRAZIL 

Hteli mi to da priznamo ili ne, Hrvati su elitna fudbalska reprezentacija. Najveća najmanja sila. Sa ukupnom populacijom nešto manjom od četiri miliona stanovnika, čine ukupan broj stanovnika Brazilije, glavnog grada Brazila. Međutim, kao aktuelni svetski vicešampioni iz Rusije od pre četiri godine, zaslužuju maksimalno poštovanje “karioka”. Petostruki prvaci drže ulogu favorita jer su do sada kroz takmičenje plesali sambu. U manjoj brzinu su prošli kao prvoplasirani kroz grupu u kojoj su i nas preslišali, da bi na prvom stepeniku nokaut faze oduvali nejaku Južnu Koreju (4:1). Deluju nikad spremnije, da napokon posle dve decenije ugrabe šestu "boginju". Međutim, često su u prošlosti znali da se previše zaigraju. To nikako ne bi smeli protiv “vatrenih”, koji su izgubili samo jednu od poslednjih 11 utakmica na planetarnim prvenstvima! I taj poraz je onaj od Francuska (4:2) u finalu prošlog SP u Rusiji. Zanimljivo je i da su izabranici Zlatka Dalića tri puta zaredom prošli dalje preko penala na Mundijalima. U Kataru su u osmini finala bili pribraniji od Japanaca. Nešto slično će sigurno ciljati i protiv Titeovih pulena.

MEĐUSOBNI DUELI NA SP

BRAZIL - HRVATSKA

Grupna faza 2014. 3:1

Grupna faza 2006. 1:0

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,42)

20.00 HOLANDIJA - ARGENTINA 

Cela Argentina živi za trofej koji su poslednji put dodirnuli 1986. godine. Uzdaju se “gaučosi” i u nebeske sile i pomoć njihovog fudbalskog božanstva Dijega Armanda Maradone da sadašnjoj generaciji podari magiju. Ali isto tako se kunu i u ovozemaljske veštine svog “kralja”, Lionela Mesija, da se na svom poslednjem Svetskom prvenstvu okiti jedinim trofejem koji mu nedostaje. Vidi se u jednom od najvećih svih vremena goruća želja da stigne do pehara koji mu je 2014.godine na poslednjem stepeniku izmakao. Igra Mesi kao u najboljim danima, uspeo je da podigne ekipu posle šokantnog starta protiv Saudijske Arabije i da u osmini finala otključa trijumf nad Australijom (2:1).

Zna se da će Holanđani sve defanzivne resurse usmeriti ka argentinskoj “desetki” oko koje se i dalje sve vrti. Selektor “lala” Luj Van Gal uporno ponavlja da njegova ekipa može do krova sveta, do kog nije stigla ni u tri finala, koje su izgubili na Mzundijalima. Iskusni trenerski lisac je u smiraju karijere i pored velikih zdravstvenih problema, odlučio da pokuša da ostvari nešto što ni generacija legendarnog Johana Krojfa nije. Ima lep spoj mladosti i iskustva sa kojom je dosada sve odradio kako je i mislio. Kao lider je prošao grupnu fazu, dok je na putu za četvrtfinale rutinski preslišao Amerikance sa 3:1. Ipak, čini se da ih sada čeka prvi pravi ispit na kojem će se videti koliko mogu.

MEĐUSOBNI DUELI NA SP

ARGENTINA - HOLANDIJA

1/2 finale 2014. 0:0 (4:2)

Grupna faza 2006. 0:0

1/4 finale 1998. 1:2

Finale 1978. 3:1

Grupna faza 1974. 0:4

NAŠ TIP: GG (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)