"TIP" VERUJE U CRNO-BELE: Evro “valjak” u Humskoj

G. K.

22. 02. 2023. u 13:43

FUDBALERI Partizana ove sezone na međunarodnoj sceni ne znaju za poraz

ТИП ВЕРУЈЕ У ЦРНО-БЕЛЕ: Евро “ваљак” у Хумској

FOTO: FK Partizan

Neporaženi su fudbaleri Partizana ove sezone u evropskim megdanima na svom stadionu i činjenica ih greje pred revanš meč šesnaestine finala Lige konferencije koji u četvrtak od 18.45 igraju sa moldavskim Šerifom.

Trenutni bilans crno-belih glasi: dve pobede i tri remija. Evropski put “parnog valjka” je počeo još sredinom avgusta prošle godine na trećem stepeniku kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK iz Larnake. Nakon kiparskih 2:1, u Beogradu je meč završen rezultatom 2:2 čime se završila epizoda Ilije Stolice na klupi crno-belih.

Palicu je tada preuzeo Gordan Petrić koji je prvo uspešno prebrodio poslednju prepreku na putu za grupnu fazu trećerangiranog evropskog takmičenja – malteški Hamrun, ubedljivo ga savladavši sa 4:1 pred domaćim navijačima.

Što se tiče utakmica u grupi, tamo je uz pobedu nad nemačkim Kelnom od 2:0, uspeo da kod kuće ostane neporažen od Nice i češke ekipa Slovackog identičnim rezultatom (1:1) što mu je naposletku donelo drugo mesto i odlazak na sadašnji megdan sa Moldavcima.

U Humskoj najviše su mreže tresli Rikardo Gomeš i Fuseni Dijabate. Prvi je pet puta bio precizani, drugi tri, dok su svoje pristalice po jednom obradovali i Patrik Andrade, Bibras Natho i kapiten Slobodan Urošević.

Ono što takođe može da “garantuje” nastavak nepobedivosti crno-belih na stadionu iznad Autokomande, jeste i podatak da je tim iz Tiraspolja u svom dosada jedinom gostovanju Partizanu u Beogradu, 27. jula 2005. u kvalifikacijama za Ligu šampiona, izašao kao poražen minimalnim rezultatom.

U Evropi kod kuće

Partizan – AEK 2:2

Partizan – Hamrun 4:1

Partizan – Nica 1:1

Partizan – Keln 2:0

Partizan – Slovacko 1:1

NAŠ PREDLOG: Partizan - Šerif  1X&0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)