''PEVCI'' PONOVO KUKURIČU: Totenhem se pobedom u gradskom derbiju vraća u borbu za Ligu šampiona

V.M.

07. 12. 2023. u 14:53 >> 14:53

NAKON što je remijem sa Sitijem prekinula crnu seriju od tri vezana poraza, četa Angelosa Postekoglua će večeras pokušati da dođe do prvog trijumfa od oktobra kada ugosti gradskog rivala Vest hem (21.00).

ПЕВЦИ ПОНОВО КУКУРИЧУ: Тотенхем се победом у градском дербију враћа у борбу за Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Posle najboljeg starta Premijer lige u istoriji kluba, povrede i suspenzije ključnih igrača ''neutralisale'' su sjajno otvaranje prvenstva jer je Totenhem tokom novembra doživeo tri vezana ligaška poraza i pao na peto mesto na tabeli.

Ipak, bez pola tima je proteklog vikenda uspeo da prekine taj post osvojivši vredan bod na ''Etihadu'' koji mu je u jednoj veoma zanimljivoj utakmici doneo Dejan Kuluševski pogotkom u 90. minutu (3:3).

Taj poen je znatno podigao atmosferu u timu što se i videlo po igračima nakon meča, a Šveđanin koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice je rekao da je njegova ekipa mogla i do čitavog plena da je imala malo više sreće.

Sada se ''pevci'' vraćaju u prestonicu gde su pred svojim navijačima tokom čitave sezone pružali odlične partije i Angelos Postekoglu se nada da je došlo vreme da njegova četa upiše prvi premijerligaški trijumf još od oktobra meseca.

Veoma dobra vest za australijskog menadžera grčkog porekla je da se nakon tri meča suspenzije u sastav vraća Kristijan Romero koji će znatno podići nivo u defanzivoj igri domaćina jer je Totenhem za vreme njegovog odsustva igrao sa četiri beka u zadnjoj liniji zbog povreda Mikija van de Vena i Erika Dajera.

Pevci su trenutno peti na tabeli, ali ako večeras slave u gradskom derbiju, izjednačiće se po broju bodova sa četvrtoplasiranim Sitijem i tako se vratiti u borbu za plasman u Ligu šampiona.

Sa druge strane, Vest hem je prebrodio krizu i ponovo počeo da igra dobar fudbal kao na startu sezone, pa ovaj meč dočekuje u odličnoj seriji od tri vezana ligaška meča bez poraza.

Slavio je protiv Notingema i Barnlija, dok je proteklog vikenda podelio plen sa Kristal palasom na ''Olimpijskom stadionu'' u Londonu (1:1).

Tim dobrim rezultatima gosti su se popeli u gornji dom tabele i trenutno zauzimaju deveto mesto sa 21. osvojenim bodom.

''Čekićarima'' takođe ide dobro u Ligi Evrope gde su prvi u svojoj grupi ''A'' i izjednačeni su po broju poena sa druogplasiranim Frajburgom kojeg dočekuju u poslednjem kolu, a već su ga savladali u Nemačkoj, tako da im i remi donosi direktan plasman u osminu finala.

Što se tiče izostanaka, u redovima domaćina neće biti Bentankura, Medisona, Pape Matar Sara, Mikija van de Vena, Solomona, Perišića i Dajera, dok će gosti biti bez Antonija.

Totenhem je slavio na poslednja tri duela protiv Vest hema pred svojim navijačima, a mi verujemo da će to uraditi i četvrti put.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu