NEPRIKOSNOVENI PSV JURIŠA NA ''TRIPLETU'': ''Filipsovci'' su perfektni u domaćim takmičenjima ove sezone!

V.M.

17. 01. 2024. u 10:35

U derbiju šesnaestine finala holandskog kupa PSV će dočekati Tvente na ''Filips stadionu'' (21.00).

НЕПРИКОСНОВЕНИ ПСВ ЈУРИША НА ТРИПЛЕТУ: Филипсовци су перфектни у домаћим такмичењима ове сезоне!

Foto Profimedia

Domaćin igra sezonu iz snova i nalazi se u neverovatnoj formi. Prvi je u Erediviziji sa perfektnim skorom od 51 osvojenog boda na 17 odigrnaih mečeva, osvojio je Superkup, plasirao se u nokaut fazu Lige šampiona, a danas kreće u pohod i na Kup Holandije.

Zanimljivo je da ih je krajem prošle sezone napustio trener Rud van Nisterloj, što je šokiralo navijače koji nisu bili zadovoljni dovođenjem bivšeg trenera Ajaksa Petera Boša, koji nije osvojio nijedan trofej u karijeri pre dolaska na ''Filips stadion''.

Ipak, njegov dolazak se ispostavio kao pun pogodak, jer pored sjajnih rezlultata PSV igra dopadljiv, napadački fudbal. Najbolje o tome svedoči podatak da imaju ubedljivo najbolji napad lige sa 59 postignutih pogodaka, a uz to i odbrana igra na izuzetno visokom nivou i golman Benitez je samo sedam puta vadio loptu iz svoje mreže.

Iako igraju izuzetno, večeras im neće biti lako jer u Ajndhoven dolazi još jedna veoma razigrana ekipa, Tvente. Gosti se nalaze u seriji od četiri vezana meča bez poraza, a na tim utakmicama su ostvarili tri pobede uz remi sa Spartom.

Ono što je posebno impresivno je napad bivšeg prvaka Holandije koji je proradio krajem prošle godine i za vreme te serije odličnih rezultata postigli su čak 11 golova, što je skoro tri u proseku.

Tvente je proteklog vikenda u veoma bitnom meču savladao AZ sa 2:1 i tako se popeo na treće mesto holandskog prvenstva koje garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona iduće sezone.

Večerašnji rivali su već igrali jednom u ovoj kampanji, krajem novembra i tada je PSV ubedljivo slavio sa 3:0 u Enshedeu.

Očekujemo novu goleadu u režiji PSV-a i Tventea.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,72)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave