FIKS DANA: Braga je imala sreće na žrebu

V.M.

15. 02. 2024. u 12:00

U jednoj od manje zanimljivih obračuna šesnaestine finala Lige Evrope sastaće se Braga i Karabag. Prvi meč se igra na ''Munisipalu'' sa početkom u 21:00.

ФИКС ДАНА: Брага је имала среће на жребу

FOTO: Tanjug/AP

Braga je evropsku odiseju započela u Ligi šampiona, ali nije mogla protiv Napolija i Real Madrida, tako da se morala zadovoljiti trećim mestom u grupi ''C'' i prolećem u Ligi Evrope.

Ipak, ako nije imala sreće na žrebu za LŠ, to nije slučaj sa LE jer će im rival biti Karabag, verovatno najslabiji od svih timova u ovoj fazi takmičenja.

Takođe, Braga je trenutno četvrta na tabeli portugalskog prvenstva i teško da će doći do Lige šampiona preko njega, tako da bi mogli da se fokusiraju na Ligu Evrope u drugom delu sezone.

Proteklog vikenda poniženi su protiv Sportinga (0:5) i trener Artur Žorž će tražiti reakciju od svojih igrača.

Sa druge strane, Karabag je imao uspešnu jesen u Evropi, što potvrđuje činjenica da igraju 1/16 finala Lige Evrope.

Gosti su za rivale u grupnoj fazi imali Bayer Leverkuzen, Molde i Heken i u takvoj grupi su uspeli da se domognu drugog mesta, što je bez sumnje veliki uspeh za tim iz Azerbejdžana.

''Konjušari'' su neprikosnoveni u prvenstvu, prvi su sa čak 16 poena prednosti u odnosu na Sumgajit i sigurno koračaju ka novoj tituli.

Ono što je karakteristično za goste je to da igraju utakmica velikim brojem pogodaka, na poslednjih pet njihovih mečeva viđeno je tri ili više gol, a ukupno je na njima palo čak 27 golova, preko pet u proseku!

Ako pogledamo izostanke, sitaucija je slična u oba tabora, domaćin će biti bez Marina i Brume, dok će kod Karabaga meč propusiti Medina i bivši fudbaler Crvene zvezde, Marko Vešović.

Kvalitet je na strani Brage i sve sem keca bi bilo veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)