TELIMA U TORINU, MISLIMA U TIRANI: Roma gostuje "bikovima"

Novosti online

20. 05. 2022. u 10:21 >> 11:00

"VUČICA" se bori za plasman u Ligu Evrope, ali zov finala Lige konferencija sve više odzvanja u glavama fudbalera kluba iz Rima.

ТЕЛИМА У ТОРИНУ, МИСЛИМА У ТИРАНИ: Рома гостује биковима

FOTO: AP

Fudbaleri Torina dočekaće Romu u meču 38. kola Serije A. Poslednju utakmicu u sezoni popularni "bikovi" iskoristiće da se oproste od navijača, a najbolji način za to je pobeda. Ekipa Ivana Jurića već izvesno vreme je na sredini tabele, prebrodila je brige što se opstanka tiče, dok je plasman na evroscenu miljama daleko.

Roma se sa druge strane bori za mesto u Ligi Evrope. Trenutno je "vučica" šesta, ali Fiorentina ima samo bod manje, te se lako može desiti da "viola" iskoristi eventualni kiks kluba iz prestonice. Da pritisak bude veći, puleni Žozea Morinja su telima u Torinu, međutim, mislima su sigurno u Tirani gde ih očekuje finale Lige konferencija.

Prvo istorijsko finale Lige konferencija biće odigrano između Rome i Fejenorda 25. maja u Tirani.

Trener italijanskog tima, popularni "posebni", ulogu favorita prepustio je Holanđanima, ali je i istakao kako je ta utakmica veoma važna za njega i njegove igrače, iako je tokom karijere osvajao i trofej Lige šampiona i Lige Evrope.

- Uvek je isto. Istorija i važnost takmičenja su drugačiji, ali ovo je najvažnije finale u mojoj karijeri. Biće to naša 15. utakmica u Evropi ove sezone. Počeli smo u avgustu i put je bio dug. Platili smo veliku cenu u Seriji A, ispuštajući poene protiv timova koji su imali više vremena za odmor i pripremu - rekao je Portugalac, pa nastavio da opisuje put do finala:

- Na početku sezone smo mislili da je Trabzonspor jedan od kandidata za osvajanje, ali u isto vreme nismo znali koji će timovi doći iz Lige Evrope. Uvek smo igrali ambiciozno, tokom celog puta.

S obzirom na to da je sezona u Holandiji završena, te da se ekipa Fejenorda već uveliko priprema za finale, Morinjo smatra da je tim iz Roterdama u velikoj prednosti:

- Naravno, velika prednost. Mi moramo da igramo veoma bitnu utakmicu protiv Torina, pa je teško da uspemo da odmorimo igrače. Oni su završili sezonu i sada mogu da rade u miru. Uvek kažem da u finalu treba zaboraviti na te detalje, jer takve utakmice postoje da bi se pobedile. Rekao sam to danas, ali ću vam reći da sledeće nedelje, u sredu, neće biti u prednosti.

Teško je prognozirati večerašnjeg pobednika u Torinu, zato smo se odlučili za igru "GG".

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković