VELSU LIGA NACIJA NIJE BITNA: "Crveni đavoli" u Kardif dolaze po nove bodove

Novosti online

11. 06. 2022. u 09:54 >> 10:35

IAKO je na početku takmičenja pretrpela bolan poraz od Holandije (1:4) brzopotezno se Belgija oporavila i zabeležila trijumf nad Poljskom rezultatom 6:1.

ВЕЛСУ ЛИГА НАЦИЈА НИЈЕ БИТНА: Црвени ђаволи у Кардиф долазе по нове бодове

FOTO: AP/Tanjug

Centralna utakmica za Velšane ovog leta bila je ona sa Ukrajincima, kad su izborili plasman na Mundijal. Pre i posle toga su izgubili i od Poljske i od Holandije, identičnim rezultatima (po 1:2). Mada, protiv "lala" su izjednačujući gol dali u nadoknadi, a onda maltene u narednom napadu i primili.

Iako je na početku takmičenja pretrpela bolan poraz od Holandije (1:4) brzopotezno se Belgija oporavila i zabeležila tri boda. Mada je morala da se pomuči, jer su Poljaci – koji su u Briselu uživali ogromnu podršku, maltene cela jedna tribinama bila je popunjena gostujućom publikom – poveli golom Roberta Levandovskog, te fenomenalni napadač na obračunu učinka za klub i reprezentaciju privodi kraju sezonu sa 58 golova na 56 takmičarskih susreta.

Poljaci imaju Levu, zato Roberto Martinez ima širok spektar napadačkog potencijala, čak i ako ne može da računa na Romelua Lukakua. Još u prvom delu efektno Aksel Vitsel, pa Kevin De Brujne u nastavku (na Azarovu asitenciju, da se makar malo Eden iskupi za promašaj, s tim da je kasnije zabeležio još jedan) i onda eksplozija Leonarda Trosara.

Prvotimac Brajtona je zamenio Edena Azara i sa dva poteza podsetio na bivšeg asa Čelsija. Uvukao se u njegovu nekadašnju kožu i postigao toliko atrkaitvne golove da zaslužuju da se gledaju više puta.

Rapsodiju domaćina uveličali su u finišu Dendoker (strela sa više od 20 metara) i Openda (na proigravanje Torgana Azara).

Vels i Belgija igrali između sebe prošle godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Crveni đavoli" su na svom terenu slavili sa 3:1, dok je u Kardifu rezultat bio 1:1.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju