BOSNA ŽELI U ELITU: "Zmajevi" u Zenici jurišaju na nove bodove

Novosti online

14. 06. 2022. u 11:20

ČETA bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva pokušaće da napravi veliki korak ka cilju - diviziji "A".

БОСНА ЖЕЛИ У ЕЛИТУ: Змајеви у Зеници јуришају на нове бодове

FOTO: EPA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje selekciju Finsku u okviru 4. kola grupe "B3" Lige nacija. Svoja očekivanja od susreta izneo je selektor "zmajeva" Ivajlo Petev i iskusni vezista Strazbura Sanjin Prcić.

- Siguran sam da će naši momci dati sve od sebe. Rezultat ne zavisi samo od veznog reda, tako da kolektivno moramo biti jako čvrsti i organizovani. Iznenađenja teško da može biti i bitno je da svako od igrača odradi svoj deo zadatka. Svaka utakmica je posebna za sebe i sutra je rezultat najvažniji. Svaki igrač je tu da daje svoj maksimum, uključujući i mlade. Tako će biti i sutra nadam se. Moramo se skupiti i odraditi posao - kazao je Petev, a potom dodao da Mateo Sušić neće igrati zbog povrede:

-Imamo malih problema sa pojedinim igračima. Pokušaćemo sve da svi budu u stroju. Nadam se da ćemo sutra usrećiti ljude i veseli me veliki interes i dolazak navijača na tribinama.

Sanjin Prcić kratko je prokomentarisao susret sa neugodnim Fincima.

- Na svakoj utakmici treba da puno trčimo, pogotovo u veznom redu. Finci su kvalitetna i dobro organizovana ekipa pa sama trka u sredini terena neće biti dovoljna, moraćemo se paziti i u odbrani.

Vezista je govorio i o svojoj ulozi na terenu:

- U reprezentaciji igram istu poziciju kao i u klubu. Pokušavam na najbolji način da ispunim zahteve selektora. Sa Finskom ćemo odigrati drugi meč u kratkom vremenskom intervalu. Moglo je biti bolje u Helsinkiju, ali uradili smo neke dobre stvari, igrali smo snažan presing i na kraju zasluženo izjednačili. Poznajemo protivnika i želimo da na najbolji način završimo ovaj mini-ciklus.

Podsetimo, "zmajevi" su u prvom kolu remizirali sa Finskom 1:1, potom su u Zenici savladali Rumuniju sa 1:0, a u subotu su odigrali nerešeno 1:1 sa Crnom Gorom. Trenutno se nalaze na prvom mestu grupe "B3" sa pet osvojenih bodova, jednim više od večerašnjeg rivala.

Bosna želi u elitnu diviziju, a eventualna pobeda nad skandinavskom selekcijom predstavalja bi ogroman korak ka cilju.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!