U ARGENTINI SVE VRELIJE: Fudbal nikada ne spava! Može li Arsenal do prve pobede?

Novosti online

18. 06. 2022. u 11:40

ŠAMPIONAT je tek u uvodnoj fazi, na programu je 4. kolu.

У АРГЕНТИНИ СВЕ ВРЕЛИЈЕ: Фудбал никада не спава! Може ли Арсенал до прве победе?

Foto: Profimedia

Zahuktava se u Argentini! Fudbal na južnoameričkom kontinentu ne spava, navijači žive za isti, a to se posebno može naglasiti za zemlju koja je svetu podarili Dijega Armanda Maradonu, Gabrijela Batistutu, Lea Mesija...

Šampionat je tek u uvodnoj fazi, na programu je 4. kolu. Premijerni susret pomenute runde odigraće Arsenal Sarandi i Taljeres.

Iza Arsenala je katastrofalna sezona, zavšio je poslednje prvenstvo na poslednjoj poziciji, sa samo 21 bodova iz 25 mečeva. Ove godine mu zato predstoji borba za opstanak, a neće smeti da ima lošiji učinak od Sarmijenta, Patronata, Godoj Kruza i Aldosivija.

Razumljivo, došlo je uoči nove sezone do smene trenera. Na klupu je seo Leonardo Madelon, veteran argentinskog fudbala. Gotovo da nema kluba koji se borio za opstanak, a da Madelon nije bio barem kratko njegov trener, vodio je kroz karijeru Nueva Čikago, Rosario Sentral, Himnasiju, Kilmes, San Lorenco, Union, Platense…

Dobio je potpuno renoviran tim. Tokom zime je angažovano sedam igrača kojima su dati ugovori, kao i čak osam novajlija na pozajmice. Povukle su se sve veze koe su mogle, čak je i iz Benedetovog Elčea doveden Aleks Verner na pozajmicu. 

Taljeres je imao odličnu prošlu godina. Bio je treći u šampionatu Argentine, a igrao je i finale kupa, ali je poklekao u duelu sa Bokom juniorsom posle penal-ruleta. Tim iz Kordobe igraće u Kopa Libertadores. Iako je ekipa imala odlične rezultate u 2021. godine došlo je do promene trenera.

Umesto Sasika Medine na kormilu je došao Anhel Giljermo Ojos. Osim Karlosa Auzkuija koji je prešao u bugarski Ludogorec, ekipa je sačuvana. Ostali su Santos, Valojes i Dijaz. Najveće pojačanje je Federiko Hiroti iz River Plejta, a novajlije su Alan Aguere (Njuels), Matijas Katalan (Pačuka), Ramiro Gonzalez Ernandez (Leon)… Kolumbijac Dijego Valojes bi trebalo da bude nosilac tima. On je stigao i do reprezentacije svoje zemlje. Poznat je po dobrom driblingu (skoro četiri uspešna po meču, treći u ligi).

Arsenal i dalje ne zna za uskus pobede, trenutno su na 23. poziciji sa dva boda, dok je Taljeres upisao jednu i na toj se zaustavio.

U prethodna četiri međusobna duela klub iz Kordobe je slavio na dva, isto toliko je završeno remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um