GRADSKI DERBI U KAIRU: "Beli vitezovi" u misiji "pljačkanja" Nacionalne banke

Novosti online

22. 06. 2022. u 08:04

ZAMALEK je trenutno na liderskoj poziciji, "beli vitezovi" imaju 45 bodova, Piramids je drugi sa 43, dok je Al Ahli na trećoj poziciji sa 41 bodom, ali uz čak tri meča manje, te bi uz niz dobrih rezultata lako mogli da preuzmu tron.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У КАИРУ: Бели витезови у мисији пљачкања Националне банке

Foto: Profimedia

Klasik u Kairu, okršaj dva najuspešnija egipatska kluba Al Ahlija i Zamaleka u minulom 20. kola tamošnje Premijer lige završen je rezultatom 2:2. Pomenutim ishodom niko nije profitirao, te se trka za naslov prvaka nastavlja u istom ritmu.

"Beli vitezovi" samo tri dana nakon najvećeg meča u Egiptu, gostuju Nacionalnoj banci koja je bezbrižna na sedmoj poziciji i apsolutno može igrati bez pritiska.

Zamalek trenutno sedi na tronu. Prošle godine je bio prvak sa četiri boda više od Al Ahlija. "Crvene đavole" su skupo koštale utakmice u elitnom takmičenju i to što je zbog pandemije virusa korona kasnila završnica prvenstva. Ostali su na ključnim utakmicama bez velikog broja nosilaca tima, pošto su oni igrali za Egipat na Olimpijskim igrama, pa je Al Ahli kiksnuo tamo gde nije smeo.

Kao prva violina velikana iz Kaira apostrofirao se Ahmed Sajed Zizo. Reprezentativac Egipta se nakon tumaranja po Evropi vratio u domovinu i tamo pokazao svoj pun potencijal. Od starta ove sezone Zizo igra fenomenalno. Krilni fudbaler upisao je 11 golova i 6 asistencija na 19 mečeva i tako istakao kandidaturu za fudbalera godine. 

Uz Ahmeda Sajeda treba napomenuti i Ašrafa Benšarkija. Povremeni reprezentativac Maroka sjajno se dopunjuje sa Zizom, njih dvojica čine ubitačan tandem. Benšarki na svom kontu ima šest pogodaka i pet asistencija.

Na prethodna tri međusobna duela, dva puta je bilo nerešeno, Zamalek je slavio jednom i to rezultatom 4:1. Pomenuti susret odigrao se 24. aprila prošle godine.

"Beli vitezovi" su veliki favoriti, nema sumnje da će dati sve od sebe da "opljačkaju" Nacionalnu banku.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)