UZBUDLJIV FUDBAL I EGZOTIČNI NADIMCI: "Usamljena zvezda" gostuje "letećoj kobasici"

Novosti online

04. 07. 2022. u 11:53

BRAZILSKA Serija A sve uzbudljivija.

УЗБУДЉИВ ФУДБАЛ И ЕГЗОТИЧНИ НАДИМЦИ: Усамљена звезда гостује летећој кобасици

Foto: Profimedia

Nakon poraza (0:3) od Amerike u prvom meču osmine finala Kupa, Botafogo se okreće obavezama u prvenstvu. "Usamljena zvezda" gostuje Red Bul Bragantinu u meču 15. kola brazilske Serije A.

Klub pod patronatom čuvene austrijske kompanije "Red Bul" polako ali sigurno postaje sve veći fudbalski faktor na teritoriji države koja je u svetu poznata po sambi, kafi i velemajstorima igre na travnatoj podlozi. Bragantino je u usponu, pogotovo od ulaska evropskog kapitala, ciljevi su mnogo veći nego pre, za sada su postali stabilan prvoligaš, u neko skorije vreme možda čak i šampion.

Puleni Maurisja Barbijeri trenutno su na 14. poziciji sa osamnaest osvojenih bodova. Koliko je takmičenje neizvestno govori i činjenica da isti broj bodova kao i Red Bul ima još četiri ekipe. Pored današnjeg protivnika Botafoga tu su još i Avai, Koritiba, Amerika i Seara.

Do zime drugoligaš ovog leta pravi tim snova. Rešio je Botafogo da, makar na papiru, podseti na slavne dane, kad je osvajao trofeje, odmah po povratku u brazilsku Seriju A spreman je da formira snažan tim. 

"Usamljena zvezda" ima velike planove i ambicije u nastavku sezone, ali i u godinama koje slede. Klub iz Rio de Žaneira kupio je američki biznismen Džon Tekstor koji u svom posedu ima i francuski Lion. O tome svedoči i transfer Hamesa Rodrigeza. Katarski Al Rajan prihvatio je ponudu od 5,3 miliona evra i samo se čeka zvanična potvrda. Kolumbijac bi u skorijoj budućnosti trebalo da postane udarna igla crno-belih.

- Srećni smo što možemo da kažemo da smo uspeli da postignemo brzo dogovor sa ljudima iz Rajana. Dobili smo veliko pojačanje u borbi za trofeje. Svi dobro poznaju kvalitete kolumbijskog reprezentativca. Navijači su takođe oduševljeni njegovim dolaskom i spremaju mu veliko iznenađenje - piše u saopštenju brazilskog kluba.

U prethodna tri međusobna duela oba tima su slavila po jednom, dok smo remi videli u avgustu 2020. godine. Poslednji susret rivala odigran je 17. novembra 2021, "leteća kobasica" je slavila kao gost rezultatom 2:1.

NAŠ TIP: X2 (kvota 2,05)

TIP ZA HRABRIJE 2 (kvota 5,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković