LIGA ŠAMPIONA: Češki šampion overava prolaz?

V.D.

26. 07. 2022. u 09:46

U revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Viktorija Plzenj dočekuje šampiona Finske, Helsinki.

ЛИГА ШАМПИОНА: Чешки шампион оверава пролаз?

Foto: Profimedia

Nakon prvog meča i pobede od 2:1 u gostima ekipa iz pivarskog grada dočekuje ekipu iz zemlje hiljadu jezera.

U prvom meču smo videli uzbudljiv meč u kome je domaćin bio možda i bolji protivnik iako je doživeo poraz.

Poveli su gosti golom Tomasa Čorija iz penala već u šestom minutu, da bi domaćin došao do izjednačenja u 50. minutu golom mladog srpskog napadača Bojana Radulovića. 

Radost domaćih navijača nije dugo potrajala jer je već sedam minuta kasnije iskusni Jan Kopic svojim golom postavio konačan rezultat meča.

Finci su se u prvom kolu kvalifikacija provukli. Blizu iznenađenja bio je letonski prvak RFS koji se izborio za penale protiv Helsinkija, ali nije imao sreće na "ruletu" (4:5). Iskusni srpski internacionalac Stefan Panić prošao je put od junaka do tragičara.

On je postigao drugi gol za domaćina (u tom trenutku bilo 2:0), potom je Muriljo pogodio i spasao Fince eliminacije, odvevši meč u produžetke, da bi u penal seriji Panić jedini bio neprecizan.

Sa druge strane Viktorija je kvalifikacije krenula od druge runde.

Tim iz Plzenja je prekinuo trogodišnju dominaciju Slavije i osvojio petu titulu u poslednjih 10 godina, čime je dokazao da više ne postoji monopol velikana iz Praga. Izabranici Mihala Bileka su tako ostali u seriji od čak 20 prvenstvenih mečeva bez poraza. 

Veliki hendikep za Viktoriju biće odlazak najboljeg strelca i igrača iz prošle sezone. Francuz Žan David Bižuel preselio se u saudijsku Al Vahdu kao slobodan fubaler. Njega će pokušati da zameni novopridošli Jan Kliment. Češki napadač stigao je iz Visle sa epitetom povremenog reprezentativca. Jedno od iznenađenja u sastavu plavo-crvenih mogao bi da predstavlja Ondrej Mihalik koji je prošle sezone nastupao za Češke Budejovice.

Verujemo da će domaći slaviti na ovom meču i overiti plasman u narednu rundu takmičenja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone