KO ĆE DO PRVOG TROFEJA U SEZONI? Bajern bez Levandovskog želi da nastavi dominaciju u Nemačkoj

Novosti online

30. 07. 2022. u 08:25

POLjAKA je teško zameniti.

КО ЋЕ ДО ПРВОГ ТРОФЕЈА У СЕЗОНИ? Бајерн без Левандовског жели да настави доминацију у Немачкој

FOTO: Tanjug/AP

U finalu nemačkog Superkupa sastaće se Lajpcig i dominantna sila u tamošnjem fudbalu minhenski Bajern. Popularni "bikovi" izborili su megdan sa Bavarcima tako što su osvojili Kup, dok je četa Julijana Nagelsmana bez velikih muka osvojila još jedan trofej u Bundesligi.

Meč je na programu od 20.30 na "Red Bul areni".

Interesantno, bogati klub iz Lajpciga na pragu je da završi najveći posao leta pre same utakmice. Naime, "Bild" je lansirao vest da bogati klub radi na vraćanju Tima Vernera, napadača kojeg je pre dve godine prodao Čelsiju za 53.000.000 evra.

Čitava priča događa se u samo 24 sata nakon angažovanja Davida Rauma, jednog od najboljih bekova Bundeslige i sa 25.500.000 evra obeštećenja (bez bonusa, iako je prva informacija bila 30.000.000 sa bonusima) probio klupski rekord. Sada je red na drugog kapitalca i čoveka koji je na 158 mečeva za Lajpcig postigao 93 i namestio 40 golova. Čelsijevi zahtevi neće biti šala, ali bundesligaš je prodajama Tajlera Adamsa, Hvanga, Brajana Brobija, Nordija Mukijelea i Erika Martela već zaradio blizu 67.000.000 ovog leta.

Sa druge strane, Bajern je pokazao da nema nameru da odustane od šampionske titule, ali i da će pokušati da se ove sezone domogne i trofeja u Ligi šampiona. Iz Liverpula je stigao maestralni Sadio Mane. Velika su očekivanja i od Matijsa De Lihta, mladi Holanđanin se u transferu vrednom oko 70.000.000 evra preselio iz Juventusa na "Alijanc arenu". Mladi Matis Tel predstavlja zalog za budućnost i neko ko bi u narednim godinama trebao da zameni Roberta Levandovskog.

- Matis je jedan od najvećih talenata evropskog fudbala: brz, tehnički doteran, svestran napadač. Ove godine je postao prvak Evrope sa selekcijom Francuske do 17 godina i bio kapiten reprezentacije na završnom turniru u Slovačkoj. Dugo smo ga pratili i ubedili da predstojeće važne korake u karijeri napravi baš u Minhenu. Ponosni smo što smo ga privoleli, jer je dosta klubova želelo da ga dovede. Razvijanje Tilovog potencijala za nas predstavlja uzbudljiv projekat. Naravno, dečku je potrebno vreme, minuti i ritam, ali smo uvereni da je pred njim velika karijera - pojasnio je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bajerna. 

Nema sumnje da se na večerašnjem meču igra za prvi trofej u sezonu, doduše onaj koji donosi samo prestiž. Ipak, obe ekipe daće sve od sebe da se svojim navijačima pokažu šta su radili tokom priprema.

NAŠ TIP: GG 3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije