LAK POSAO ZA PORTO: Grujiću se smeši još jedan pehar

Novosti online

30. 07. 2022. u 08:56

"ZAMJEVI" apsolutni favoriti.

ЛАК ПОСАО ЗА ПОРТО: Грујићу се смеши још један пехар

FOTO: AP/Tanjug

Stadion "Munisipal de Aveiro" biće poprište portugalskog Superkupa. Aktuelni osvajač duple krune dočekače Tondelu u reprizi finala Kupa.

"Zmajevi" su nedavno uspeli da se vrate na tron Primeire, a Todelu su savladali u bici za trofej u najmasovanijem takmičenju rezultatom 3:1. Ništa manje se ne očekuje ni večeras. 

Tondela nije uspela da se spase i u dramatičnoj završnici ligaškog takmičenja za bod je ostala kratkih rukava, usledila je selidba u niži rang.. Između ostalog, "Auriverdes" su izgubili oba direktna duela protiv Porta, stoga bi bila ogromna senzacija ako bi utakmica za trofej ušla u produžetke ili čak i do penala.

Sezona 2021/2022 će uvek imati posebno mesto u istoriji Tondele. Prvi put zlatno-zeleni su došli do finala Kupa Portugalije. Put do borbe za pehar teško da je mogao da bude lakši. Od šest rivala jedino je Rio Ave bio prvoligaš, a u polufinalu momci Nuna Kamposa su imali sreće pošto su za rivala imali nižerazrednu Mafru.

Trener Konseisao na raspolaganju ima kompletan tim. Sa 20 golova i 12 asistencija u Primeiri, Medi Taremi je bio ključan u uspehu Zmajeva u borbi za titulu i očekuje se da će 29-godišnji napadač još jednom da predvodi napad. U poslednjoj trećini trebalo bi da mu se pridruže Evanilson i pridošlica iz Palmeirasa Gabrijel Veron, dok bi trebalo trojku na sredini terena trebalo da predvodi naš Marko Grujić.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina