VREME JE ZA OSVETU! Tadić i Ajaks se nameračili na PSV i novi trofej

Novosti online

30. 07. 2022. u 08:42

OD Srbina se najviše očekuje.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОСВЕТУ! Тадић и Ајакс се намерачили на ПСВ и нови трофеј

Foto AP

Fudbalska sezona u Holandiji počeće utakmicom Superkupa između Ajaksa i PSV Ajndhovena u večeras od 20 časova na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu.

Srpski reprezentativac i kapiten "kopljanika" Dušan Tadić sa velikim motivom čeka ovaj meč, jer je prošle godine PSV u istom takmičenju razneo Ajaks sa 4:0 i odneo trofej. Vreme je za revanš...

- Tačno je, prošle godine su dominirali protiv nas, a mi smo primili dva brza gola i posle toga dobili crveni karton, sve u prvom poluvremenu. Na kraju, opet, mi smo osvojili titulu šampiona, a to je važnija nagrada. Uvek je teško protiv PSV-a - istakao je Tadić.

Za kapitena Ajaksa nema favorita pred Superkup.

- Kada Ajaks i PSV igraju jedan protiv drugog, to je uvek teška utakmica. Ali i dobra utakmica. Videćemo ko će biti bolji ovog puta. Po meni, šanse su 50-50.

Prštalo je u oba kluba tokom letnjeg prelaznog roka, biće sigurno još i dolazaka i odlazaka. Tadić se, izgleda, navikao da je to sudbina Ajaksa, te se ne uzbuđuje mnogo što će imati i ove sezone mnogo novih saigrača. 

Iz kluba su otišli: Nuseir Mazraui (Bajern), Andre Onana (Inter), Rajan Gravenberh (Bajern), Sebastijan Ale (Borusija Dortmund), Lisandro Martinez (Mančester Junajted), Nikolas Taljafiko (Lion) kao i neki manje bitni igrači poput Danila, Labjada, Titona...

Ipak, Ajaks je uspeo da odgovori u stilu. I moćno! Velikan iz Amsterdama je u dosadašnjem delu prelaznog roka potrošio 85.600.000 evra što je apsolutni rekord kluba.

U prestonici Holadnije stigli su: Stiven Bergvajn, Oven Vanjndal, Luk de Jong, Brajan Brobi, Kalvin Bejvsi i Fransisko Konseisao.

- PSV je uradio dosta dobar posao tokom leta, Luk de Jong je veoma dobar igrač. Ali i Ajaks je doveo dobra pojačanja. Samo što će im biti potrebno vreme da se adaptiraju. Ko me najviše impresionirao? Bergvajn. Znam ga odavno kao odličnog fudbalera i uvek sam želeo da igram s njim - istakao je Srbin.

Nova sezona donosi i novog trenera u Ajaksu i pitanje gde on vidi Tadića u timu.

- Trener najbolje zna gde mogu da najviše pomognem. Levo, desno, kao desetka ili devetka… Bitno je da budemo fleksibilni, da se i drugi igrači lako prilagode zadacima, a gde je ko na terenu je manje važno - poručio je Tadić.

Ajaks je najkvalitetnija ekipa u Holadniji uprskos velikim promenama. Ipak, početak je sezone, iznenađenja u ovom periodu su češća nego u završnici takmičarske godine. Međutim, PSV stiže u Amsterdama, navijači će biti silno motivnisani da gostima prirede "pakao".

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)