OKRŠAJ ZELENIH: "Vukovi" se nameračili na Verder i Veljkovića

M.M.

06. 08. 2022. u 10:12 >> 10:39

Posle nešto manje od tri meseca pauze očekuje nas nova sezona nemačke Bundeslige.

ОКРШАЈ ЗЕЛЕНИХ: Вукови се намерачили на Вердер и Вељковића

Foto: Profimedia

U prethodnih 15 sezona Bundeslige, samo su dve ekipe uspele da "otmu" trofej Bavarcima. Pored Borusije iz Dortmunda to je jedino pošlo za rukom upravo Volfsburgu. Bilo je to 2009. godine, 6 godina kasnije klub iz istoimenog grada je bio i vicešampion.

Ove sezone će ekipu sa klupe predvoditi Niko Kovač, hrvatski stručnjak je izjavio da je jako motivisan i da je pred njim dugoročni projekat.

Popularni "vukovi" su prošlu sezonu završili na 12. poziciji sa 42 osvojena boda i gol razlikom 43-54. U poslednjem kolu su odigrali sjajno protiv šampiona i nakon deficita od 0-2 uspeli da dođu do remija.

Danas im u goste dolazi četvorostruki šampion Bundeslige i šestpstruki osvajač Kupa Nemačke, Verder. Klub iz Bremena je nakon 41. godine provedene u Bundesligi zaigrao u Cvajti. Bilo je to drugi put u istoriji kluba da njihovi momci nisu među elitom.

U drugoj ligi su igrali sjajno prošle godine, sa 63. osvojena boda su zauzeli drugu poziciju odmah iza Šalkea, iza sebe su ostavili Hamburg i Darmštad. Vredi podestiti da je naš Miloš Veljković fantastično komandovao odbranom slavnog kluba.

Zanimljivo je da se kroz istoriju ovih timova retko dešavalo da obe ekipe ne daju po gol, na prethodnih 14 mečeva mrežla se tresla na oba gola u čak 11 navrata.

Foto: EPA

Prethodni put su se ove ekipe zelenih boja sastale u okviru domaćeg prvenstva u sezoni 2020/2021, tada je Volsfburg pod komandnom palicom Olivera Glasnera slavio u oba duela.

Prvi se igrao na "Folksvagen" areni i tada je domaćin slavio rezutatom 5-3, da bi četiri meseca kasnije na "Veserstadionu" rezultat glasio 1-2.

Domaći imaju jako težak raspored, odmah sledeće nedelje idu na megdan Bajernu iz Minhena, a zatim slede utakmice sa Šalkeom, i Lajpcigom.

Dok će sa druge strane novi-stari bundesligaš u trećem i četvrtom kolu igrati sa Borusijom iz Dortmunda, odnosno, Frankfurtom.

Očekuje nas još jedna zanimljiva sezona,  a nama preostaje da uživamo u dobrom fudbalu.

Naša prognoza je da ćemo i ovog puta videti dosta golova, verujemo da će obe ekipe postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a