DA LI ENKUNKU NASTAVLJA DA REŠETA? Lajpcig gostuje Švabama sa Vernerom u mislima

M.T.

07. 08. 2022. u 08:27

U prvom kolu Bundeslige danas od 15.30 sastaju se Štutgart i Lajpcig

ДА ЛИ ЕНКУНКУ НАСТАВЉА ДА РЕШЕТА? Лајпциг гостује Швабама са Вернером у мислима

FOTO: AP

Prošle sezone Štutgart je u poslednjem kolu Bundeslige uspeo da obezbedi opstanak i nadaju se navijači "Švaba" da će ove sezone imati mnogo više razloga za radovanje nego za strepnju. Ipak, početak neće biti lak pošto će danas od 15.30 na ’’Mercedes-Benc areni’’ gostovati Lajpcig.


Problem za Štutgart je odlazak Orela Mangale u Notingem Forest za 13 miliona evra, dok će navijači lakše podneti odlake Pabla Mafea za tri miliona u Majorku i Filipa Ferstera za pola miliona u Bohum. Ipak, za tim iz grada Mercedesa je bitno da su i dalje tu Borna Sosa i Saša Kalajdžić od kojih zavisi gotovo sve u timu, pa tako i predstojeća sezone Štutgarta u Bundesligi.


Dovedena su i pojačanja, Hamburgeru je plaćeno 3.700.000 za Džoša Vagnomana, Arsenalu pola miliona manje za Konstatinosa Mavropanosa, PAS Janjina je zaradila 2.400.000 na odlasku Huana Hozea Pereree, dok je Džubilo Ivati plaćeno 600.000 evra za Hiroki Itoa. Međutim, budu li otišli Sosa i Kalajdžić, Štutgart će se ponovo grčevito boriti za opstanak, a protiv Lajpciga će najverovatnije upravo Sosa izostati.


Prošla sezona donela je Lajpcigu prvi trofej u klupskoj istoriji pošto je osvojen Kup Nemačke i na krilima toga će trener Domeniko Tedesko nastaviti da gradi tim. Tedesko je odradio prvi put kompletne pripreme sa ekipom i to će biti veoma značajno kako bi igrači u potpunosti prihvatili njegove ideje koje su se mogle naslutiti prošle sezone.
Lajpcig je odradio odličan prelazni rok pošto je doveo pojačanja na pozicijama gde je to bilo neophodno. Doveden je iz Hofenhajma odlični bek David Raum za 26 miliona evra, kao i vezista Ksaver Šlager iz Volfsburga za 12 miliona evra.

Ipak, Lajpcig je već godinama poznat kao tim koji uspeva da zaradi ozbiljan novac na igračima, pa je tako bilo i ovog leta. 30 miliona evra je stiglo za prelazak Karima Adejemia u Dortmund, Tajler Adams je otišao u Lids za 20 miliona, Hičan Hvang u Vulverhempton za 16.750.000, za Brajan Brobija je od Ajaksa uzeto 400.000 manje, dok je Nordi Mukijele postao član Pari Sen Žermena za 12 miliona evra. Za Lajpcigov nivo je uzeta sića za odlaske Erika Martela i Noe Ohija u Keln i Standard iz Liježa (obojica prodata za po 1.200.000 evra).


Navijače najviše zanima da li će Kristofer Enkunku ponoviti prošlu sezonu kada je terorisao golmane sa 32 gola uz 20 asistencija. Da li Lajpcig može da postane ozbiljna pretnja Bajernu koji je sezonu otvorio neverovatnom partijom protiv osvajača Lige Evrope Ajntrahta (6:1) ostaje da se vidi, mada bi eventualni povratak Tima Vernera, o čemu spekulišu nemački mediji, definitivno učinio ovaj tim još boljim.
U duelima ova dva tima Lajpcig je skoro pa neprikosnoven. Štutgart je na osam mečeva uspeo samo jednom da osvoji bod, a prošle sezone nije postigao ni gol, a Lajpcig je slavio sa 4:0 kod kuće i 2:0 u gostima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest