POSLEDNJI ISPIT PRED MAKABI: Voždovac stiže na naš najveći stadion

N.P.

13. 08. 2022. u 08:12

Fudbaleri aktuelnog šampiona dočekaće "zmajeve" u okviru 6. kola Super lige Srbije.

ПОСЛЕДЊИ ИСПИТ ПРЕД МАКАБИ: Вождовац стиже на наш највећи стадион

FOTO: FK Crvena zvezda

Izabranici Dejana Stankovića su startovali odlično u domaćem šampionatu i zabeležili četiri pobede iz isto toliko duela. Da domaćin gaji napadački fudbal svedoči gol razlika 17:1, a od početka Superlige Srbije "crveno-beli" su naročito bili golgeterski raspoloženi na stadionu "Rajko Mitić". Redom su savladali niški Radnički (4:0), Kolubaru (5:0), Mladost iz Lučana na strani (1:2,) i Radnik (6:0).

U Evropi tim iz Ljutice Bogdana je eliminisao jermenski Pjunik ukupnim skorom 7:0, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, i na taj način se plasirao u plej-of za najelitnije takmičenje na Starom kontinentu.

FOTO: M. Vukadinović


U pet prvih rundi nacionalnog šampionata “zmajevi” su ostvarili dve pobede, isto toliko puta odigrali nerešeno i doživeli jedan poraz. Do trijumfa gosti su  došli protiv Novog Pazara (1:0), i kragujevačkog Radničkog identičnim rezultatom. Remi bez golova odigrali su sa Napretkom i protiv Mladosti GAT. Jedini kiks fudbaleri Voždovca su doživeli na gostovanju Spartaku u Subotici (3:0). Zauzimaju trenutno sedmo mesto na tabeli sa ukupno osvojenih osam poena.


Do sada je Crvena zvezda odigrala 26 prvenstvnih utakmica protiv "zmajeva", a pozitivan skor je na strani aktuelnog šampiona. Ukupno je domaćin trijumfovao na 22 susreta, jednom je odigrao nerešeno, dok su četiri puta trijumfovali fudbaleri sa Dušanovca, uz gol razliku 58:17, u korist "crveno belih". Tim Dejana Stankovića nije izgubio meč protiv Voždovca kao domaćin, dok je u gostima zabeležio osam pobeda i tri poraza. Od toga "crveno-beli" su slavili u šest, a savladani samo jednom, uz gol razliku 30:5.


Poslednji put Crvena zvezda i Voždovac su se sastali 22. maja prethodne takmičarske godine. Fudbaleri sa stadiona "Rajko Mitić" su bili bolji rezultatom 3:1, a za izabranike Dejana Stankovića pogađali su Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Milan Borjan. "Crveno-bele" sredinom sledeće nedelje očekuje najvažniji ispit sezone protiv Makabi Haife u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Aktuelni šampion je za klasu bolji tim od ekipa sa "Krova", tako da očekujemo rutinski trijumf domaćina. Kvota na kec je mala i predlažemo da je pojačate golovima.

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,48)


   
  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!