SRBI GLAVNI POKRETAČ IZRAELSKOG GIGANTA: Može li Nica pasti u Tel Avivu?

M.T.

18. 08. 2022. u 08:07

FUDBALERI Makabija iz Tel Aviva danas od 19 časova dočekaće francusku Nicu u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferecnija na Blumfild stadionu.

СРБИ ГЛАВНИ ПОКРЕТАЧ ИЗРАЕЛСКОГ ГИГАНТА: Може ли Ница пасти у Тел Авиву?

Vladimir Ivić Foto EPA

Izraelskom timu Nica će biti treći protivnik u ovom kvalifikacionom ciklusu, dok je tim sa francuske rivijere ušao u takmičenje tek u poslednjoj rundi.

Makabi nije dobro počeo sezonu pošto je u finalu TOTO kupa poražen od Netanije posle jedanaesteraca, ali je sve krenulo bolje za tim iz Tel Aviva kada jezaigrao u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Makabi je u drugom kolu igrao protiv azerbejdžanske Zire i pobeda od 3:0 bila je dovoljna Izraelcima da prođu dalje posle remija u revanšu. Usledio je teži ispit protiv grčkog Arisa, ali je Makabi i tu prepreku uspešno preskočio. Ipak, nije sve bilo jednostavno za igrače iz Tel Aviva pošto je posle pobede u prvom meču od 2:0 Makabi drugi izgubio sa 2:1, a mogao je rezultat da bude i lošiji za izraelce, ali je tim trenera Vladimira Ivića izdržao sve i plasirao se dalje.

Ivić se vratio u Makabi posle epizode u Votfordu. U Tel Avivu je Ivić proveo dve sezone i odmah u prvoj osvojio triplu krunu, da bi u drugoj uspešno odbranio titulu šampiona Izraela pa se navijačoi nadaju ponavljanju tih uspeha.

Koliko se na klupi uzdaju u srpskog trenera, toliko navijači Makabija gledaju i ka terenu gde je nekadašnje dete Partizana i bivši fudbaler Čukaričkog Đorđe Jovanović. On je stigao pre šest meseci u prestonicu Izrael i odmah se izborio za status pošto je polusezonu završio sa devet golova na 16 utakmica.

Ovu sezonu je vrlo dobro počeo i do sada je postigao tri gola na četiri utakmice u Ligi konferencija i biće vrlo važan adut Makabija protiv francuskog kluba.

Nica u Tel Aviv dolazi u ne baš sjajnoj formi pošto je u dva uvodna kola francuskog šampionata remizirala sa Tuluzom i Strazburom. Deluje da Lusijen Favr još uvek pokušava da sklopi kockice tima po sopstvenim zamislima, u odnosu na ono kako je Nica izgledala pod komandom Kristofa Galtijea.

Nije ni Nica imala mnogo prilika za radovanje računajući i pripreme za novu sezonu. Klub sa Azurne obale uspeo je da ostvari samo jednu pobedu na svim utakmicama do sada, četiri puta je remizirao i doživeo je dva poraza. Doduše, porazi su se događali na pripremnim utakmicama, ali nikad nije prijatno izgubiti.

Čini se da je Makabi uigraniji trenutno i u boljoj formi, ali tim koji igra u ligi petice nikad ne treba potceniti zbog čega je Nica ipak blagi favorit u ovom prvom u istoriji međusobnom susretu ove dve ekipe.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)