IMA LI KRAJA AGONIJI SLOVENACA? Maribor sa novim trenerom dočekuje Rumune

V.D.

18. 08. 2022. u 12:56

VEČERAS od 20.15 na stadionu "Ljudski vrt" Maribor će dočekati rumunskog šampiona ekipu Kluža

ИМА ЛИ КРАЈА АГОНИЈИ СЛОВЕНАЦА? Марибор са новим тренером дочекује Румуне

Foto: Profimedia

Slovenački šampion ne pamti goru rezultatsku krizu. Maribor je vezao šest poraza u svim takmičenjima. Cenu toga je platio trener Radovan Karanović koji je sa "ljubičastima" osvojio titulu prošle sezone. Na njegovo mesto došao je hrvatski stručnjak Damir Krznar koji je u svojoj karijeri trenirao Dinamo iz Zagreba. 

Maribor je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona slavio protiv Šahtjora iz Soligorska ukupnim rezultatom 2:0 i tada niko nije mogao naslutiti da će nakon toga zabeležiti samo jednu pobedu u prvenstvu na ukupno devet mečeva. 

U drugom kolu ispali su od Šerifa minimalnim rezultatom i nakon toga kreće totalna agonija. U Prvoj ligi Slovenije zauzimaju poslednju poziciju sa svega tri osvojena boda na pet mečeva. To je najgori početak sezone u istoriji aktuelnog šampiona.

Nakon ispadanja iz Lige šampiona u kvalifikacijama za Ligu Evrope poraženi su od Helsinkija ukupnim rezultatom 3:0.

Sa druge strane rumunski šampion Kluž je ispao već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona. Na penale ih je u Ligu konferencija poslao jermenski Pjunik.

Nakon toga su slavili protiv Inter Eskaldesa iz Andore ukupnim rezultatom 4:1 da bi u prošlom kolu izbacili beloruskog šampiona Šahtjor iz Soligorska minimalnom pobedom na svom terenu.

Kluž je prethodnog vikenda doživeo poraz u domaćem prvenstvu od trenutnog lidera Botošanija i nalaze se na poziciji broj četiri sa devet osvojenih bodova iz pet odigranih mečeva.

Kluž je na papiru mnogo skuplja ekipa od slovenačkog šampiona i veliki favorit u ovom dvomeču. Po sajtu transfermarkt.com rumunski tim vredi blizu 28 miliona evra dok je vrednost "ljubičastih" nešto manje od 9 miliona.  

Ovo će večeras biti prvi duel ova dva rivala u istoriji. Kvota na goste je u padu pa hrabrijima predlažemo pobedu gostiju.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,5)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija