U ISTANBULU SE TEŠKO POBEĐUJU: Danijel Aleksić dočekuje sjajne Belgijance

M.T.

18. 08. 2022. u 09:04 >> 12:06

U Istanbulu će danas od 19.45 Bašakšehir u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija dočekati na stadionu ''Fatih Terim'' belgijski Antverpen i to ulozi favorita.

У ИСТАНБУЛУ СЕ ТЕШКО ПОБЕЂУЈУ: Данијел Алексић дочекује сјајне Белгијанце

Profimedia

Bašakšehir je veoma dobro počeo sezonu pošto turski klub ne zna za poraz računajući i pripremne utakmice.

Klub iz Istanbula je kvalifikacije za Ligu konferencija započeo od drugog kola kada je igrao dvomeč protiv izralske Netanije. Nije sve bilo lako za turskog predstavnika u tom dvomeču pošto je posle prvog meča i 1:1 u Turskoj, Bašakšeir u Izraelu obezbedio prolaz zahvaljujući minimalnoj pobedi. Sve je bilo znatno lakše u trećoj rundi protiv Brejdablika sa Islanda pošto je Bašakšehir oba puta slavio sa 3:1 i 3:0 i zakazao susret protiv Antverpena.

U međuvremenu je počela i sezone u Turskoj, a i tu je Bašakšehir dobro krenuo pošto je u prva dva kola osvojio četiri boda i trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli. Očekuje se da protiv Antverpena zaigra po prvi put i Mesut Ozil koji je sredinom jula stigao u klub iz Fenerbahčea.

Srpski internacionalac Danijel Aleksić je među najboljim igračima kluba i odlično je krenuo u novu sezonu. Aleksić je na četiri meča u kvalifikacijama za Ligu konferencija tri puta bio strelac, dok je u turskom šampionatu na dve utakmice jednom pogodio i svakako će biti jedna od najvećih opasnosti po gol Antverpena kada je u pitanju tim trenera Emrea Belezoglua.

Belgijski predstavnik kojeg sa klupe predvodi Mark Van Bomel je prethodne dve godine igrao Ligu Evrope, a u kvalifikacije za Ligu konferencija je krenuo od druge runde. U njoj je Antverpen u dvomeču bio bolji od Drite sa Kosova i Metohije, da bi u trećem kolu još lakše izašao na kraj sa norveškim Lilestromom.

Antverpen od početka sezone ne zna za poraz, a odlično je krenuo i u belgijskom šampionatu ostvarivši sve četiri pobede u prva četiri kola i trenutno je na vrhu tabele sa maksimalnih 12 bodova.

Poslednji meč pred gostovanje u Istanbulu, Antverpen je odigrao u šampionatu Belgije i savladao Eupen minimalnim rezultatom za dobru uvertiru pred Bašakšehir. Bomel se dosta oslanja na iskusne Tobija Aldervelerda u defanzivi i Rađu Naingolana u vezi, ali pravo oružje Antverepena nalazi se u napadu.

Belgijanac Mišel-Anže Balikviša i Švajcarac Mikael Frej su zaduženi za kapitulaciju pritivničkih odbrana. Balikviša je na osam osigranih utakmica postigao četiri gola, a efikasniji je bio u belgijskom prvenstvu gde je postigao tri gola na četiri utakmice.

Švajcarac ima slabiji učinak za jedan gol na isti broj utakmica, a nije pogađao u evropskim kvalifikacijama, dok je takođe postigao tri gola na četiri utakmice u belgijskom šampionatu. Uprkos raspoloženim napadačima, status favorita ipak pripada Bašakšehiru.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija