VELIKI PEH ZA "VUČICU"! Bez najvećeg pojačanja dočekuju novog prvoligaša

V.D.

22. 08. 2022. u 09:15

DANAS od 18.30 u okviru drugo kola Serije A Roma će ugostiti Kremoneze

ВЕЛИКИ ПЕХ ЗА ВУЧИЦУ! Без највећег појачања дочекују новог прволигаша

Foto: Profimedia

Na "Olimpiko" stiže Kremoneze, prošlogodišnji drugoplasirani tim iz Serije B koji je nakon ispadanja u sezoni 1995/1996. uspeo da se posle 26 godina vrati u elitu.

Roma se sa Žozeom Morinjom ponovo probija ka vrhu italijanskog fudbala. Harizmatični Portugalac je prošle sezone osvojio Ligu konferencija, prvi trofej za Romu još od Kupa Italije 2008, pa su i apetiti navijača porasli jer osećaju da bi "Vučica" ponovo mogla da postane faktor u Seriji A, a sklopljen je dobar tim koji bi mogao da napadne i Ligu Evrope.

Vučica je ostala bez Mhitarijana, Veretua, Viljara, Pereza, Undera, ali je zato dovela odlične igrače bez potrošenog evra. Možda i najveće pojačanje je dolazak iz Juventusa Paola Dibale potpuno besplatno, a poput Argentinca bez potrošenog evra za transfere stigli su u Romu nekadašnji i sadašnji srpski reprezentativci Nemanja Matić i golman Mile Svilar, kao i Holanđanin Žoržinjo Vajnaldum iz Pariz Sen Žermena.

Roma je novac potrošila samo na dovođenje Čelika iz Lila kome je za taj transfer platila sedam miliona evra. Trenutno je jedina nepoznanica u Romi da li će Nikolo Zaniolo ostati ili otići iz kluba, jer će se na osnovu toga i ocenjivati koliko je prelazni rok bio uspešan. 

Puleni Žozea Morinja su dobro otvorili sezonu minimalnom pobedom u Salernu protiv Salernitane, jedini strelac na tom meču bio je Brajan Kristante u 33. minutu meča.

Sa druge strane, novi prvoligaš je sezonu krenuo pobedom u Kupu Italije protiv Ternane 3:2 i tako obezbedio prolaz u 1/16 finala ovog takmičenja.

U prvom kolu su doživeli tragičan poraz u Firenci protiv Fiorentine. "Viola" je povela sa 1:0 golom Bonaventure da bi samo tri minuta kasnije u 19. minutu Kremoneze izjednačio golom Davida Okreke. Domaći su ponovo poveli golom našeg Luke Jovića u 33. minutu meča.

Igrao se 44. minut kada je divljački faul napravio Argentinac Gonzalo Eskalante i tako zaradio direktan crveni karton. Hrabri Kremoneze i pored minusa od jednog gola i sa igračem manje nije odustajao od borbe i uspeo je da izjednači golom defanzivca Matea Bjanketija u 68. minutu nakon kornera. 

Čekao se poslednji sudijski zvižduk i proslava velikog boda Kremonezea u prvom kolu Serije A, ali je u 95. minutu nakon ne toliko opasnog centaršuta Mandrogore na scenu stupio tragičar meča rumunski golman Jonut Radu koji umesto da "boksuje" i otera loptu daleko od svog gola, odlučuje se da je hvata, nakon čega pada zajedno sa loptom u gol i tako donosi tri boda domaćoj ekipi.

Puleni trenera Masimiliana Alvinija su jako hrabro odigrali meč u Firenci, ali na njihovu žalost danas ih očekuje još teže gostovanje u prestonici Italije.

Žoze Morinjo neće u narednom periodu moći da računa na sjajnog holandskog reprezentativca Vajnalduma koji je na treningu slomio nogu i biće odsutan najmanje tri meseca sa terena.

Roma je veliki favorit na meču, a gostima ostaje da bodove koji će im doneti opstanak u elitnom društvu potraže u duelima sa malo slabijim ekipama.

Poslednji susret ove dve ekipe viđen je u poslednjoj sezoni Kremonezea u Seriji A. Roma je daleke 1996. godine na istom ovom stadionu slavila sa 3:0 

NAŠ TIP: Raspon golova 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)