PREMIJERA NA "ĐUZEPE MEACI": Inter demonstrira svoju snagu

Novosti online

20. 08. 2022. u 10:20

Zicer za "neroazure".

ПРЕМИЈЕРА НА ЂУЗЕПЕ МЕАЦИ: Интер демонстрира своју снагу

FOTO: Tanjug/AP

Premijera Intera pred svojim navijačima je večeras od 20.45. "Neroazuri" dočekuju Speciju u meču drugog kola Serija A. Nisu puleni Simonea Inzagija briljirali na otvaranju sezone, Leče je palo u sudijskoj nadoknadi - 1:2.

Možda bivši strateg Lacija nije naštimovao ekipu da izgleda dominanto već na startu takmičarske godine, ali je bar pogodio sa izmenama, ili bolje rečeno izmenom. Na dvadesetak i kusur minuta do kraja utakmice, ubacio je Edina Džeka i Denzela Damfrisa i krenuo po trijumf sa tri klasična špica. Međutim, pobedu mu je doneo desni bek nakon kornera Nikola Barele u četvrtom, ujedno i poslednjem minutu nadoknade.

Kada je Lukaku već u drugom minutu, iz prvog kontakta sa loptom, zakucao loptu glavom u mrežu, delovalo je da izabranike Simonea Inzagija čeka lagana šetnja Apulijom. Dalji tok događaja naterao je trenera gostiju da u poslednjoj četvrtini utakmice strepi i sve karte baci u ofanzivu. Umesto da pokuša da dokusuri protivnika već do polovine susreta, Inter je suštinski u tom periodu dominirao samo terenski, odnosno u posedu lopte koji nije doneo mnogo opasnosti po gol domaćina.

Sevnula je kontra domaćina u 48. minutu, školski izvedena, uz dupli pas letošnjeg pojačanja Asana Siseja i Federika Di Frančeska koji je podelio završni pas u deliću sekunde, idealnom da se izbegne ofsajd. Napadač iz Gambije je slanjem lopte u malu mrežu, uz samu stativu pokazao da nije slučajno prošle sezone postigao 20 golova za Zirih, a pride imao još 11 asistencija.

Krenulo je Leče potpuno da se povlači u završnim minutima utakmice, Hjulmand majstorkim uklizavanjem, telom sprečio siguran gol Lukakua i taman kada je delovalo da bod ostaje na krajnjem jugu Apeninskog poluostrva, Dafmris je grudima uneo loptu u mrežu.

Specija je u prvom kolu, u veoma "tvrdom" meču, savladala Empoli minimalnim rezultatom. Jedini strelac na utakmici bio je Mbala Nzola.

Prošle sezone Inter je večerašnjeg rivala savladao u oba duela - 2:0 i 1:3.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

ŠAMPION POSRNUO U DERBIJU: Kruzeiro želi direktno u Kopa Libertadores